Ten Cate prijst Taylor: 'Ik vind zijn ontwikkeling ongelofelijk'

door Wessel Kroon 22

Bron Ajax

Ten Cate prijst Taylor: 'Ik vind zijn ontwikkeling ongelofelijk'

door Wessel Kroon 22

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Henk ten Cate is zeer te spreken over de ontwikkeling die Kenneth Taylor doormaakt, zo vertelt hij op de website van Ajax. Taylor is bezig aan een goed seizoen bij Ajax en werd daarvoor beloond met een plek in Oranje. Ook is Ten Cate vol lof over zijn oud-pupil Alfred Schreuder.

Ten Cate is drie jaar lang de coach geweest van Schreuder bij NAC Breda. 'Hij was toen al iemand die beslissingen durfde te maken', aldus Ten Cate. 'En dat doet hij nu bijvoorbeeld ook met Kenneth Taylor. Die heeft hij gelijk het vertrouwen gegeven. Hij heeft tegen Kenneth gezegd: ik zie dingen in jou die mij bevallen.' Taylor maakte indruk tijdens zijn debuut in het Nederlands elftal, dat zag Ten Cate ook: 'Ik vind de ontwikkeling van Taylor ook ongelooflijk. Ook in het Nederlands elftal speelde hij afgelopen week heel volwassen. Schreuder is wel degene die hem dat vertrouwen heeft gegeven.'

Ten Cate is er nog niet zeker van of Schreuder zal gaan slagen bij Ajax. 'Of Schreuder zelf ook succesvol wordt bij Ajax valt of staat met de resultaten die hij boekt.' Ten Cate stond in de periode 2006-2007 aan het roer bij Ajax en wist daarin de KNVB-beker en twee keer de Johan Cruijff schaal te winnen. 'Daar zal hij ook af en toe een beetje geluk in moeten hebben. Hij heeft nogal een erfenis moeten opvangen, hè? Er zijn pak 'm beet zeven basisspelers vertrokken. Het heeft tijd nodig om je eigen spelprincipes erin te slijpen.'

Zaterdagavond vervolgt Schreuder zijn route naar succes! Dan speelt Ajax om 20:00 thuis tegen een andere oude club van Ten Cate: Go Ahead Eagles.

Weet Ajax zonder tegendoelpunt(en) te winnen van Go Ahead Eagles? Krijg nu 1,72 keer je inzet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.