Sutalo geschikte opvolger Timber: 'Misschien wel te goed om waar te zijn'

door Bram Bark 125

Bron VoetbalPrimeur

Sutalo geschikte opvolger Timber: 'Misschien wel te goed om waar te zijn'

door Bram Bark 125

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Kaj Ramsteijn ziet in Josip Sutalo de droomkandidaat voor de opvolging van Jurriën Timber, zo vertelt hij in de serie Transferwindow van Voetbalprimeur. 'Als je hem vergelijkt met Jurriën Timber is hij fysiek heel sterk', aldus Ramsteijn. Ajax is de afgelopen tijd meermaals met Sutalo in verband gebracht. De speler van Dinamo Zagreb zou rond de twintig miljoen euro moeten kosten.

'Zijn belangrijkste kwaliteit is misschien nog wel zijn snelheid. Daarmee onderscheidt hij zich. Wat ik vooral ook echt heel goed vind aan hem, ondanks dat hij groot, sterk én snel is, is dat hij positioneel ook vrij goed is', zo beschrijft Ramsteijn de kwaliteiten van Sutalo. De Kroatische verdediger staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. De Amsterdammers hebben naar verluidt al een eerste bod uitgebracht.

Sutalo voetballend minder dan Timber

Ramsteijn noemt de mogelijke komst van Sutalo te goed om waar te zijn en ziet in Sutalo de droomkandidaat om de naar Arsenal vertrokken Timber te vervangen. De oud-Feyenoorder ziet echter ook de mindere kanten van de Kroaat. 'Hij is niet de man die tussen de linies komt. Het ziet er ook wat minder uit. Als je Timber ziet, dan denk je meteen: Dit komt helemaal goed. Dat is bij hem wat minder. Het ziet er wat logger uit, qua voetenwerk en keuzes aan de bal kan het wat beter. Hij is ook niet Daley Blind met een splijtende pass. Al heeft hij wel een goede pass', zo vertelt Ramsteijn.

De speelstijl van Dinamo Zagreb is volgens Ramsteijn te vergelijken met die van Ajax. De conclusie van de ex-verdediger is duidelijk. Hij ziet in Sutalo die droomkandidaat en vertelt dat zijn mening wordt gedeeld door veel mensen binnen Ajax. Of het uiteindelijk tot een transfer gaat komen, is nog maar de vraag. Dinamo Zagreb zou rond de twintig miljoen euro verlangen. Er liggen ook kapers op de kust. Onder meer Fiorentina en Napoli zouden Sutalo graag willen contracteren.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.