Stentler ziet Wiegman als optie voor Ajax: 'Heeft het in zich om topteam in mannenvoetbal te coachen'

door NielsOpdam 195

Bron RTL Nieuws

Stentler ziet Wiegman als optie voor Ajax: 'Heeft het in zich om topteam in mannenvoetbal te coachen'

door NielsOpdam 195

Bron RTL Nieuws

Laatst geüpdatet

Leonne Stentler denkt dat Sarina Wiegman een goede coach zou zijn voor Ajax. Dat vertelt de oud-voetbalster in gesprek met RTL Nieuws. 'Als je kijkt naar haar kwaliteiten, en wat ze heeft bereikt, denk ik dat ze het zeker in zich heeft om een topteam in het mannenvoetbal te coachen', vertelt Stentler.

Toch zou de oud-speelster van de Ajax Vrouwen het Wiegman afraden om nu in te stappen bij Ajax. 'Ik zou het haar niet aan willen doen om in deze periode als eerste vrouw bij een mannenclub te gaan zitten waar de hele organisatie zo'n puinhoop is', vertelt Stentler, doelend op de bestuurlijke onrust binnen de Amsterdamse club.

'Als je als eerste vrouw een mannenteam gaat trainen, weet je dat er een enorm vergrootglas op je ligt', vervolgt de oud-profvoetbalster haar verhaal. 'Als je dat doet moet je het doen bij een club waar alles op orde is, met een technisch directeur die achter je staat en blijft staan. Daar ben je bij Ajax niet zeker van.' Volgens Stentler is het nog maar de vraag of Wiegman trainer van Ajax zou willen zijn. 'Het is grappig dat iedereen er vanuit gaat dat dat voor Sarina een stap omhoog zou zijn. Maar waarom zou een stap naar het mannenvoetbal per definitie een stap vooruit zijn? Ze zit al aan de absolute top.'

'Zeer de vraag of coach van Ajax worden voor haar zo'n geweldige positieverbetering is'

Wiegman is momenteel bondscoach van het nationale vrouwenelftal van Engeland. Ook Henk Spaan kent geen twijfels bij de kwaliteiten van de Nederlandse trainster. 'Zij heeft hele grote successen geboekt in het vrouwenvoetbal. Om zomaar met twee landen Europees kampioen te worden is heel erg goed.' De journalist twijfelt of Wiegman een overstap naar Ajax ziet zitten. 'Ze gaat echt niet zomaar als coach werken in de Eredivisie. Het is maar zeer de vraag of coach van Ajax worden voor haar zo'n geweldige positieverbetering is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.