'Sta je heel snel ruim voor, dan is het perspectief van AZ om derde te worden weg'

door Gino Haverkamp 39

Bron De Telegraaf

'Sta je heel snel ruim voor, dan is het perspectief van AZ om derde te worden weg'

door Gino Haverkamp 39

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer voorziet zondag een enorm complexe wedstrijd voor Ajax tegen FC Twente. Gezien alle Eredivisiewedstrijden in de laatste speelronde tegelijk worden afgewerkt, kan het nadelig uitpakken als de ploeg van trainer John Heitinga in de rust bijvoorbeeld al met 0-3 voor staat. Dat heeft alles te maken met de strijd om de tweede plek in de Eredivisie tussen Ajax, AZ en PSV. Juist die laatstgenoemde twee ploegen spelen zondag tegen elkaar.

De situatie is voor speelronde 34 als volgt: PSV staat tweede met 72 punten, Ajax derde met 69 punten en AZ staat daar twee punten achter. Indien PSV verliest van AZ en Ajax wint, worden de Amsterdammers, omdat het verschil in doelsaldo nu al beter is, gegarandeerd tweede. Bij een nederlaag van Ajax en een zege van AZ, worden de Alkmaarders echter derde ten koste van Ajax.

Complex, zo beschrijft De Boer in gesprek met De Telegraaf de situatie. De oud-speler van zowel Ajax als FC Twente stelt dat de onttroonde landskampioen 'met beleid' moet winnen van de club uit Enschede. 'Sta je heel snel ruim voor, dan is het perspectief van AZ om derde te worden weg. En dat kan PSV in de kaart spelen. Het is echt een complexe situatie', legt De Boer uit. In dat geval zou PSV minder weerstand kunnen krijgen van AZ en simpel winnen, waardoor Ajax naar de tweede plek kan fluiten. 'Het allerbeste scenario voor Ajax is om in de 99e minuut de 0-1 te maken.'

'Hoop dat AZ hoe dan ook zijn sportieve plicht doet'

De Boer is realistisch en begrijpt zelf ook dat dat echter niet zo werkt. 'Ajax moet scherp starten en als ze op voorsprong komen, is het moeilijk om op de rem te trappen en op balbezit te spelen. Ik verwacht dat Ajax zo snel mogelijk de wedstrijd wil beslissen en hoopt dat AZ hoe dan ook zijn sportieve plicht doet. Als afsluiter van het seizoen PSV verslaan, staat goed op je cv en zorgt ervoor dat je als club lekker de zomer in gaat.'

Denk jij dat Ajax de Eredivisie alsnog eindigt als nummer twee?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.