Spaan onder de indruk van Ocampos: 'Kwam in het veld om wraak te nemen op een heel land'

door Cristian de Jong 48

Bron Het Parool

Spaan onder de indruk van Ocampos: 'Kwam in het veld om wraak te nemen op een heel land'

door Cristian de Jong 48

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan zag afgelopen donderdag een uitstekend spelende Lucas Ocampos tegen PSV. De voormalig Ajacied keerde in januari vervroegd terug naar Sevilla, nadat hij bij Ajax nauwelijks aan bod kwam. Spaan is van mening dat juist Ajax niet bij de Argentijnse aanvaller paste.

'Ocampos kwam in het veld om wraak te nemen op een heel land', begint Spaan in zijn column in Het Parool. 'PSV, Ajax, wat maakte het hem uit. Hij was diep beledigd door een Nederlandse non-valeur van een trainer van wie hij de naam al niet meer wist en hij wilde genoegdoening.'

'Ocampos had zijn oude vorm van Marseille meegenomen'

In de heenwedstrijd tegen PSV in de tussenronde van de Europa League was het uitgerekend Ocampos die zorgde voor vreugde aan de kant van Sevilla. De aanvaller was goed voor een goal en een assist. 'Ocampos had zijn oude vorm van Marseille meegenomen, maakte een doelpunt van wereldklasse en gaf een assist die misschien nog mooier was', vervolgt Spaan, die dan ook erg onder de indruk was van Ocampos.

De columnist schrijft daarnaast dat men overtuigd was dat Ocampos niet bij Ajax paste. 'Waarschijnlijker is dat Ajax niet bij hem paste', weet Spaan. Ocampos speelde uiteindelijk slechts zes wedstrijden voor de Amsterdamse hoofdmacht, voordat de huurovereenkomst vroegtijdig werd beëindigd. In deze wedstrijden was de aanvaller geen enkele keer aangever en wist hij tevens niet te scoren.

Denk jij dat Ajax minimaal drie keer scoort tegen Sparta?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.