Spaan vindt Ajax-dna geen criterium: 'RvC moet op zoek gaan naar meest geschikte kandidaat'

door NielsOpdam 70

Bron Het Parool

Spaan vindt Ajax-dna geen criterium: 'RvC moet op zoek gaan naar meest geschikte kandidaat'

door NielsOpdam 70

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan vindt dat de Raad van Commissarissen van Ajax op zoek moet gaan naar de meest geschikte opvolger van Edwin van der Sar. Daarbij is het Ajax-dna volgens de columnist niet zo belangrijk, zo schrijft Spaan woensdagmiddag in Het Parool.

Na het vertrek van Van der Sar als algemeen directeur wil Pier Eringa de nieuwe directie-samenstelling snel bekendmaken. 'Onze ambitie daarbij is om iemand met een Ajax-achtergrond in de top toe te voegen', vertelde de voorzitter van de Raad van Commissarissen dinsdag op de website van Ajax.

'Ik vind Ajax-achtergrond even onheilspellend klinken als Ajax-dna', schrijft Spaan daar woensdag over in zijn column. De columnist vraagt zich af wat het Ajax-dna precies inhoudt. 'Is Ajax-dna vrouwenvoetbal zo minachten dat een huldiging voor een titel het laatste is wat in je opkomt? Ten Hag had het Ajax-dna van een Weghorst. Hij deed het goed als hoofdcoach. Heitinga stikt van het Ajax-dna en als trainer? Geen commentaar.'

'Ajax-dna is een criterium van niks'

Daarnaast vraagt Spaan zich af of het Ajax-dna bestaat uit afgunst op RvC-leden die gehonoreerd willen worden voor 'een rotbaan'. 'Ajax-dna is een criterium van niks. De rvc moet gewoon op zoek gaan naar de meest geschikte kandidaat', sluit de journalist zijn column in Het Parool af.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.