Spaan richting Ajax: 'Stuur me even het nummer van Alfred'

door Cristian de Jong 54

Bron Het Parool

Spaan richting Ajax: 'Stuur me even het nummer van Alfred'

door Cristian de Jong 54

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan vond het opvallend dat Alfred Schreuder uit zijn plaat ging op de persconferentie na de wedstrijd tegen Excelsior. De oefenmeester kwam na de 7-1 overwinning met een enorme uitbarsting. Iets wat Spaan opvallend vond, zo valt te lezen in zijn column van Het Parool.

'Schreuder pakte zijn moment, na die 7-1. Ik vond de opvallendste zin: "Als jullie iets willen weten, bel me." Ik wil iets weten', schrijft Spaan. 'Mijn vraag aan Ajax is: stuur me even het nummer van Alfred.'

Ook is Spaan niet van mening dat het normaal is dat een zaakwaarnemer betrokken is bij deals van clubs onderling. 'Ik bleef nadenken over de stelling dat "de media" zich tot de feiten moesten beperken. "Jullie schreven dat mijn zaakwaarnemer deals voor Ajax heeft gedaan. DAT KLOPT." Daarna zei de hoofdtrainer van Ajax dat dit normaal was. Echt niet.'

Het spel van Ajax tegen Excelsior

Verder vond Spaan dat het spel van Ajax tegen Excelsior wel redelijk. 'Ajax speelde best goed', schrijft Spaan. 'Bassey voldeed achter Tadic, Tadic voldeed vóór Bassey, Blind voldeed als passer op Brobbey, Brobbey voldeed als afmaker.' Toch zijn er nog wel enkele verbeterpunten. 'Sanchez en Berghuis gaven soms ongeconcentreerd de bal weg en Álvarez was de beste van allemaal', aldus Spaan.

Ajax kan aankomend weekend op bezoek bij RKC Waalwijk de huidige vorm doortrekken. Na de 7-1 overwinning gaat de ploeg van Schreuder op bezoek bij de Brabanders. RKC staat momenteel zevende en gaat er alles aan doen om deze plek te behouden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.