Driessen over Schreuder: 'Hij vond het tijd om uit te halen en te laten zien dat hij geen softie is'

door Cristian de Jong 35

Bron De Telegraaf

Driessen over Schreuder: 'Hij vond het tijd om uit te halen en te laten zien dat hij geen softie is'

door Cristian de Jong 35

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen is van mening dat de woedeuitbarsting van Alfred Schreuder op de persconferentie na de wedstrijd tegen Excelsior weleens bewust kan zijn geweest, zo vertelt hij tegenover De Telegraaf. Schreuder liet zich zondagavond even helemaal gaan na weken lang bekritiseerd te zijn geweest.

'Dit was even ouderwets tekeergaan', begint Driessen. 'Ik hoorde later in de ArenA dat een groot gedeelte van de persconferentie bewust was gedaan door Schreuder om toch zijn punt te maken. Onder andere naar de media, maar ook naar de technische leiding van Ajax.' Driessen vertelt verder dat het niet zo gaat als dat Schreuder had verwacht toen hij aantrad bij Ajax. 'Nu ziet hij dat hij in de problemen komt. Hij vond het tijd om uit te halen en te laten zien dat hij geen softie is.' Toch twijfelt Driessen of dit nu de juiste manier is om zoiets te laten merken. 'Je kan je vraagtekens erbij zetten.'

'De spelers zien nu een coach die ten einde raad lijkt te zijn. Die spelers weten misschien niet alle achtergrondinformatie, misschien gaan die wel hele gekke conclusies trekken', vervolgt Driessen. Ook is de journalist kritisch op het transferbeleid van Ajax. 'Als je honderd miljoen uitgeeft aan aankopen, dan heb je niet alles aan hard werken, maar ook aan kwaliteitsinkopen. Als je ziet wie ze dan allemaal hebben gekocht, dan zijn dat geen spelers die Ajax op het Europese toneel op de kaart zullen zetten.'

'Scheuder is hiermee geconfronteerd en er is iets anders aan hem beloofd', weet Driessen te melden. 'Als de geroemde scouting dan niet thuisgeeft, dan moet je wat anders. Maar dit gaat Ajax en Schreuder niet verder helpen', aldus Driessen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.