Spaan onder de indruk van jonge Hato: 'Hij is pas sinds twee maanden zeventien'

door Timo Suur 20

Bron Het Parool

Spaan onder de indruk van jonge Hato: 'Hij is pas sinds twee maanden zeventien'

door Timo Suur 20

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan is onder de indruk van Ajax-verdediger Jorrel Hato. Dat schrijft de journalist in zijn column in Het Parool. De zeventienjarige verdediger is de laatste weken een vaste basiskracht in het elftal van trainer John Heitinga en maakt op de columnist een uitstekende indruk.

'Het is ook niet zo dat 'de 17-jarige Hato' over een maand 18 wordt hè. Hij is pas sinds twee maanden 17', begint Spaan aan zijn column over Hato. De verdediger had een belangrijk aandeel in de eerste treffer van Ajax tegen FC Utrecht - dat duel eindigde in een 3-1 overwinning voor de Amsterdammers - en ook bij het doelpunt van Brian Brobbey had hij een grote rol met een voorzet vanaf de linkerkant. ' Voorassist in mijn en zijn boekje opgetekend', schrijft de columnist.

Door de maatregelen in de coronaperiode heeft Spaan twee jaar lang niet op Sportpark de Toekomst kunnen kijken naar de jeugd van Ajax en zodoende is Hato hem nooit opgevallen. Hij is erg te spreken over de jonge verdediger. 'Ik mag hier niet te hard jubelen, want dat vinden aanhangers van andere clubs niet leuk', schrijft de journalist, waarna hij één verbeterpunt benoemt. 'Eén puntje van kritiek dan maar, anders worden ze gek, die uitfans: de spits van FC Utrecht had natuurlijk niet mogen scoren tegen Hato. Maar goed: De Ligt hebben we in zo'n situatie een paar keer zelfs zien omvallen. Of een gekke handsbal zien maken. En: Tadić dook daar ook plotseling op. Deed helemaal niets.'

Heitinga erg te spreken over Heitinga

Heitinga was na de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht ook erg te spreken over het optreden van Hato. 'Hij komt een aantal keer in grote ruimtes en dat lost hij goed op. Hij is ook rustig aan de bal en ziet de oplossingen. Het zijn spelers die je opleidt met elkaar, maar het is vooral een jongen die het zelf doet', zei de oefenmeester op de persconferentie. 'Die jongen speelt de afgelopen wedstrijden allemaal en telkens negentig minuten. Je hebt het gevoel dat hij al heel lang in de ploeg staat.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.