Spaan kijkt kritisch naar Bassey: 'Ten Hag zou hem beter maken'

door Cristian de Jong 97

Bron Het Parool

Spaan kijkt kritisch naar Bassey: 'Ten Hag zou hem beter maken'

door Cristian de Jong 97

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan denkt dat Ajax verstandig was geweest als het Sven Botman niet zo snel verkocht zou hebben aan LOSC Lille, zo schrijft hij in het Parool. Daarnaast is de columnist niet gecharmeerd van Calvin Bassey, al is hij wel van mening dat de verdediger enige potentie heeft.

'Stel je een centrale verdediging van Ajax voor die zou bestaan uit Timber en Botman', begint Spaan, die al langere tijd onder de indruk is van Botman. De journalist ziet dat de verdediger beschikt over kwaliteiten die blijven hangen in 'nevelige onzichtbaarheid' bij Ajax.

'Je kunt weinig inbrengen tegen de opleiding van Ajax, hoewel er eenzijdige aspecten aan kleven. Technische spelers met een rondobehendigheid trekken eerder de aandacht dan een Botman, sterk met en in zijn hoofd en in het duel.' Volgens Spaan heeft Ajax veel te vroeg afscheid genomen van de verdediger van Newcastle United. 'Ajax verkocht Botman voor acht miljoen en kocht Bassey voor... ik durf het niet eens op te schrijven', gaat Spaan verder.

Dat Spaan meer gecharmeerd is van Botman dan van Bassey, is duidelijk. Al ziet de columnist wel enige potentie in de van Rangers overgekomen verdediger. 'Erik ten Hag zou Bassey beter maken, zoals hij de laatste maanden vooral de onklopbare Raphaël Varane beter heeft gemaakt.' Onder Alfred Schreuder lijkt Bassey weinig vooruitgang te boeken, ziet Spaan. 'In het sprookje dat Schreuder het brein achter Ten Hag was, geloven alleen nog complotwappies.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.