Spaan: ‘Ik huiver voor terugkeer Bosz bij Ajax’

door Thijs Zwagerman 137

Bron Het Parool

Spaan: ‘Ik huiver voor terugkeer Bosz bij Ajax’

door Thijs Zwagerman 137

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan zou geen voorstander zijn van een terugkeer van Peter Bosz naar Ajax. In zijn column in Het Parool laat Spaan zich kritisch uit over Bosz, die eerder dit seizoen werd ontslagen bij Olympique Lyon.

Bij de Franse club werd Bosz opgevolgd door Laurent Blanc. Spaan ziet dat de voormalig bondscoach van Frankrijk en ex-trainer van Paris-Saint Germain een aantal spelers op een andere manier gebruikt dan dat Bosz dit eerder deed. ‘Blanc zette de middenvelder Mendes op het middenveld en de nummer 10 Aouar op nummer 10. Niet dat ze meteen de pannen van het dak speelden, maar voetballers hun natuurlijke positie laten innemen, lijkt me een goed begin’, schrijft Spaan met cynische ondertoon.

De columnist geeft vervolgens aan zeer te twijfelen aan de capaciteiten van Bosz. ‘Daarom huiver ik voor de door mensen begeerde terugkeer van Bosz bij Ajax. De man is zo onorthodox en grillig in zijn speelwijze dat hij in staat zou zijn de rechtsbenige Devyne Rensch als linksback op te stellen’, schrijft Spaan.

Terugkeer Bosz niet aan de orde

Op dit moment is een terugkeer van Bosz naar Ajax niet aan de orde. Ajax-trainer Alfred Schreuder wordt weliswaar hevig bekritiseerd, maar vooralsnog lijkt Schreuder het vertrouwen van de Ajax-clubleiding te genieten. Woensdagavond neemt Ajax het in de Johan Cruijff ArenA onder leiding van Schreuder op tegen Vitesse.

Denk jij dat Ajax de koppositie weer pakt tegen Vitesse door met 3-0 te winnen? Zet in en verdien 8,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.