Spaan genoot van Fitz-Jim: 'Verving Álvarez alsof hij al jarenlang die plek bezette'

door BadembaBarrie 151

Bron Het Parool

Spaan genoot van Fitz-Jim: 'Verving Álvarez alsof hij al jarenlang die plek bezette'

door BadembaBarrie 151

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan genoot tijdens FC Den Bosch - Ajax van één speler in het bijzonder. Kian Fitz-Jim maakte grote indruk op de journalist, zo schrijft hij in zijn column in Het Parool. De 19-jarige middenvelder zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de vooraf sceptische Spaan toch met plezier naar de wedstrijd keek.

Voorafgaand aan het duel liep Spaan namelijk niet over van het enthousiasme, zo schrijft hij. 'Had ik zin om naar Den Bosch - Ajax, een bekerpotje in de regen, te gaan kijken?', vraagt Spaan retorisch, alvorens zelf antwoord te geven. 'Eigenlijk niet en velen met mij', aldus de columnist, die refereert aan het relatief lage kijkcijfer van 290.000 dat de wedstrijd bij ESPN haalde.

Hoge verwachtingen had Spaan dus niet van het duel, maar in Fitz-Jim vond hij toch iemand die in dat opzicht zijn ongelijk bewees. 'Wie nam daar de bal aan op kousenvoeten? Wie had alles gezien voordat hij de pass ging geven? Wie verving Álvarez alsof hij al jarenlang die plek bezette? Wie heroverde ballen en passte met precisie? Dat was een jongen van 19 jaar die Kian Fitz-Jim heet', schrijft Spaan lovend.

Fitz-Jim één van vele debutanten

Voor Fitz-Jim was de wedstrijd tegen FC Den Bosch zijn tweede in Ajax 1, na zijn debuut tegen NEC van zondag, en zijn eerste als bassispeler. De middenvelder is één van maar liefst vier spelers die doorgaans in Jong Ajax spelen en die in de afgelopen twee wedstrijden hun debuut mochten maken. Ook Christian Rasmussen, Olivier Aertssen en Jorrel Hato mogen zich nu officieel speler van Ajax 1 noemen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.