Spaan ergert zich: 'Waarom moesten Taylor en Tadic hun rol spelen bij die vrije trap?

door Gino Haverkamp 75

Bron Het Parool

Spaan ergert zich: 'Waarom moesten Taylor en Tadic hun rol spelen bij die vrije trap?

door Gino Haverkamp 75

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Chagrijn overheerst bij Henk Spaan na het 0-0-gelijkspel tussen Ajax en Union Berlin in de tussenronde van de Europa League. De columnist zag donderdag weinig goed gaan en vroeg zich bij vlagen af waarom sommige dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Spaan begrijpt weinig van sommige beslissingen die de Ajacieden maken en verwacht dan ook uitschakeling.

Spaan had het al niet naar zijn zin in de Johan Cruijff ArenA, in zijn column in Het Parool schrijft de oud-presentator dat hij zich ergerde aan het publiek, en het spel van Ajax deed zijn humeur niet verbeteren. Onbegrip heerst. 'Dit was mijn laatste Europese avond in de Arena, wist ik. Voor Ajax zou het zo te zien ook de laatste zijn dit seizoen, ondanks uitblinkersrollen van Rulli en Bassey (Spaan geeft hem een 8, red.). De laatste speelde Taylor hard aan op diens harde voeten. Taylor nooit hard aanspelen, wilde ik roepen.'

De columnist haalt onder meer uit naar Dušan Tadić en dat hij vrijwel alle standaardsituaties op zich neemt. 'Waarom Tadic nog steeds corners en vrije schoppen neemt, weet alleen Tadic. Er kwam een vrije trap nabij de zestien. Achter de bal stonden Taylor, Tadic en Bergwijn. Taylor gaf een tikkie opzij, Tadic legde de bal stil en Bergwijn schoot hoog over. Waarom moesten en zouden Taylor en Tadic hun rol spelen bij die vrije trap?' Een speler als Branco van den Boomen, oud-Ajacied overigens, had volgens Spaan wel raad geweten met het aanwezige gat in de muur van Union Berlin.

Fitz-Jim moet de kans krijgen volgens Spaan

Spaan begrijpt ook niet waarom de negentienjarige Kian Fitz-Jim niet speelt. De middenvelder is weliswaar pas negentien jaar oud, maar wat goed is komt snel. 'Terwijl overal bij Europese topclubs teenagers in het eerste elftal spelen, mag bij Ajax de enige middenvelder die een slimme pass kan geven, toekijken naar de onmacht van zijn collega's.'

Denk jij dat Ajax minimaal drie keer scoort tegen Sparta?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.