Schildkamp adviseert Gravenberch: 'In Madrid kom je in een transitie terecht'

door Melle Goekoop 23

Bron ESPN

Schildkamp adviseert Gravenberch: 'In Madrid kom je in een transitie terecht'

door Melle Goekoop 23

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Vincent Schildkamp is van mening dat Ryan Gravenberch bij Ajax moet blijven. De jongeling staat nog tot 2023 onder contract in Amsterdam en de onderhandelingen over een verlenging lopen momenteel stuk. Om deze reden nemen de geruchten over een vertrek uit Amsterdam toe, maar Schildkamp geeft in Voetbalpraat aan dat een vertrek niet de beste optie is voor Gravenberch.

'Als Gravenberch niet wil verlengen, dan verkoop je hem', begint Kees Kwakman de discussie aan tafel. 'Als zijn contract volgend jaar afloopt, moet je hem verkopen om eraan te verdienen.' Daar is Schildkamp het niet mee eens. 'Marco van Basten moet een voorbeeld zijn. Voordat je een stap maakt, moet je ervoor zorgen dat je eerst honderd wedstrijden in de Eredivisie hebt gespeeld en daarin uitblinkt.'

Vervolgens wijst de commentator naar oud-Ajacieden die de overstap hebben gemaakt naar het buitenland. 'Anders kom je in een Hakim Ziyech of Donny van de Beek-scenario terecht, waarbij het met de eerste beter gaat dan met de tweede. Van de Beek zit op dit moment gewoon op een dood spoor', stelt de analyst.

Real Madrid in transitie 

Gravenberch wordt momenteel veelvuldig met Real Madrid in verband gebracht, maar Schildkamp ziet dat niet als een veilige vervolgstap en adviseert het talent om in de Eredivisie te blijven. 'Dat lijkt mij verstandig. Bovendien kom je in Madrid in een transitie terecht. Luka Modrić is op dit moment het beste van Europa, maar dat gaat niet drie jaar duren. Voor Toni Kroos en Karim Benzema geldt hetzelfde verhaal. Om in zo een transitie terecht te komen, is een enorm risico, maar het blijft wel Real Madrid', aldus de commentator.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.