Rodgers: 'Ajax grote impact gehad op mijn ontwikkeling'

door Bart Veenstra 5

Rodgers: 'Ajax grote impact gehad op mijn ontwikkeling'

door Bart Veenstra 5

Laatst geüpdatet

Leicester City-manager Brendan Rodgers is een groot fan van het voetbal van Ajax. De filosofie van de Amsterdamse club spreekt hem enorm aan, zo vertelt hij in gesprek met The Coaches' Voice.

Rodgers is bovendien ook fan van FC Barcelona. 'Ik hou van FC Barcelona. De filosofie van de club heeft me altijd aangesproken. Ze hebben een duidelijke speelstijl, waarbij het gaat om balbezit en de bal zo snel mogelijk veroveren. En elk team, van de kleinste jeugd tot het eerste team, heeft een duidelijk doel. Dat deed me echt wat.'

In het buitenland ziet Rodgers bij Ajax een soortgelijke filosofie, zo vertelt hij vervolgens. 'Ajax en Barça hebben grote impact gehad op mijn ontwikkeling als jonge trainer. Mijn methode is een mix van de Britse mentaliteit vol agressie en kracht en de modellen uit het buitenland, zoals die van Ajax en Barça.'

Rodgers was in het verleden ook manager van Swansea City, Liverpool en Celtic. Sinds afgelopen februari heeft hij het voor het zeggen bij Leicester City.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.