Pot: 'Het debat over logo JC ArenA ontroert me'

door sammekors 9

Pot: 'Het debat over logo JC ArenA ontroert me'

door sammekors 9

Laatst geüpdatet

Menno Pot heeft genoten van de ophef om het nieuwe logo van de Johan Cruijff ArenA. Op 25 april, de geboorte dag van Johan Cruijff, werd het logo onthuld. Veel fans vinden het simplistische design maar niets.

'Ik telde van drie, twee, één en ging eens lekker zitten voor de lawine aan reaguursels: ­"Jezus, wat lelijk.""Hebben ze twee jaar over gedaan..." "Mijn dochter van vijf flanst zoiets binnen een halfuur in elkaar op de laptop!" "Zeker door een stagiaire laten ontwerpen?" En zo ging dat door. Onder sommige Facebookposts woedde het debat een volle week na de onthulling nog steeds, tot mijn ontroering', aldus Pot in Het Parool.

Volgens de columnist hebben we een heel verkeerd beeld van een heleboel Ajax-fans. 'Voetbalsupporters lijken vaak stoere kerels met capuchontruien en tatoeages, die halveliterblikken bier drinken, boeren laten en schuttingtaal per strekkende meter uitspugen, maar als het om een embleempje of het kraagje van een nieuw uitshirt gaat, kunnen ze ineens keutelen als meisjes van de modeacademie. Ik las het gekijf en stelde vast dat het hier liefde betrof. Er ging een merkwaardig soort troost van uit. Zo lang dit soort achterhoedegevechten bestaan, besloot ik, is Ajax nog in leven.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.