Perez zag tekenen van herstel bij Ajax: 'Alsof ze de bodem hebben geraakt'

door Jesse ter Haar 9

Bron ESPN

Bron ESPN

Kenneth Perez zag Ajax tijdens de uitwedstrijd tegen PSV één helft tekenen van herstel tonen. Na de thee echter, zo vertelt hij bij Dit was het Weekend, zag hij 'oude' problemen terugkeren en de Eindhovenaren simpel de overhand nemen.

Een echte topwedstrijd tussen Ajax en PSV vond Perez het in ieder geval niet. 'Het was wel ongelooflijk vermakelijk', oordeelt de oud-speler van beide clubs. 'Bij Ajax waren er in de eerste helft iets van tekenen van herstel. Alsof ze in ieder geval de bodem hebben geraakt en aan het opklimmen zijn. De eerste helft bracht voor de mensen die Ajax liefhebben iets van: wij kunnen nog enigszins iets.'

Na de rust kon Ajax het echter niet meer bolwerken, zo klinkt het oordeel van de Deen. 'PSV draaide het middenveld om en dat ging als een trein. In de eerste helft had Ajax meer de wil om voor elkaar te vechten. Als iemand uitgespeeld werd, was er een ander in die ruimte om hem te helpen. Wat we nu toe zagen, was dat wanneer iemand uitgespeeld werd de tegenstander een vrije doortocht naar het doel had. Dat was niet het geval vandaag.'

'Je ziet ook hoe compact ze spelen, waardoor je veel beter in de duels komt en meer de afvallende bal kunt oppakken', vervolgt Perez over de eerste helft van PSV - Ajax. 'In de tweede helft was er weer heel veel ruimte om de spelers van PSV heen. Dan kon je bijna geen slechte passes geven. Al is hij een beetje verkeerd, dan nog komt hij bij de man aan. Het elftal van Ajax wordt dan zó groot en lang.'

Ajax' aanvallend vermogen

Analist Mario Been zag Ajax tijdens de eerste helft eveneens goed voor de dag komen. Verrassend goed zelfs. 'We dichtten Ajax helemaal niets toe, maar niets was minder waar. Als je zag hoe Ajax uit de startblokken kwam, dan had het na vijftien minuten al 1-3 of 1-4 kunnen staan. Met name in het aanvallende vermogen van Ajax kun je zien dat de aanval die ze hebben staan beter kan dan ze laten zien. Alleen op dit moment is het zo dat je meer dan drie goals moet maken om een wedstrijd te winnen bij Ajax.'