Perez steunt Bergwijn: 'Hij wordt niet betaald om de pers te woord te staan'

door Bart Veenstra 35

Bron ESPN

Perez steunt Bergwijn: 'Hij wordt niet betaald om de pers te woord te staan'

door Bart Veenstra 35

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez vindt de kritiek op Steven Bergwijn 'te makkelijk'. De aanvaller van Ajax en het Nederlands elftal schoof eerder deze week aan bij een persconferentie, maar liet daar weinig los. Hij gaf meerdere keren aan zich 'aan te sluiten' bij teamgenoot Davy Klaassen.

Na afloop van die persconferentie kreeg Bergwijn uit meerdere hoeken kritiek te verwerken. Enkele Nederlandse verslaggevers gaven aan dat er sprake was pure minachting van de journalistiek en de Nederlandse kijker. Perez vindt de kritiek wat overdreven en heeft er dus een andere kijk op.

'Dan vind ik niet dat je zo over Bergwijn heen kunt vallen'

'Ik lees overal dat het een schande is, maar een voetballer is geen prater. Een voetballer is een voetballer', geeft Perez aan bij WK Praat. 'Hij wordt niet betaald om de pers te woord te staan. Misschien is Bergwijn wel hartstikke zenuwachtig, schuw of verlegen. Als hij dit niet zo goed kan, vind ik niet dat je zo over hem heen kunt vallen. Dat is niet oké.'

De Deense analist geeft aan dat hij liever heeft dat Bergwijn 'lekker gaat voetballen'. 'In plaats van hele monologen houden. Ik merk ook aan mezelf dat ik meer sympathie heb voor spelers die leuke interviews geven, maar in principe moet dat niet meetellen. Dat hoort niet zo.'

Bergwijn speelt later op vrijdag met het Nederlands elftal tegen Ecuador. De aanvaller van Ajax wordt in de basis verwacht. Waar hij tegen Senegal nog een aanvalskoppel vormde met Vincent Janssen, zal dit naar verluidt nu zijn met PSV'er Cody Gakpo. Davy Klaassen mag naar verluidt op 'tien' beginnen, terwijl ook Jurriën Timber in de basiself van Oranje wordt verwacht.

Verwacht jij dat Nederland 'gewoon' wint van Ecuador? Zet in en ontvang 1,72 keer je inzet terug bij een Nederlandse overwinning!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.