Perez opteert voor Ziyech-rol voor 'weergaloze' Kudus: 'Wat een talent, wat een talent!'

door Bart Veenstra 32

Bron ESPN

Perez opteert voor Ziyech-rol voor 'weergaloze' Kudus: 'Wat een talent, wat een talent!'

door Bart Veenstra 32

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez ziet het erg zitten in Mohammed Kudus. Dat laat de Deense analist weten bij WK Praat van ESPN. Wel vindt de oud-speler van Ajax dat Kudus moet denken aan een rol vanaf rechts en niet vanaf de tien-positie.

In WK Praat werd de wedstrijd van Kudus namens Ghana tegen Portugal besproken. Kees Kwakman komt allereerst aan het woord en geeft aan dat Kudus niet zo goed begon aan het duel. 'Hij had een paar keer balverlies – ook bij die kans van Ronaldo, alhoewel dat ook niet echt een fijn balletje was. Maar je zag daarna een aantal keer in de drukte wel hoe technisch hij eigenlijk is. Ook wel een beetje wat die Spanjaarden hebben', aldus Kwakman, waarna Perez aanvult: 'Oh, wat een talent, wat een talent!'

Bij Ajax speelt Kudus op twee posities. De ene keer staat de Ghanees opgesteld als spits, terwijl hij een andere wedstrijd weer als 'tien' uit de voeten komt. Kwakman ziet in hem een nummer 'tien'. 'Omdat hij, als hij onder druk wordt gezet, iemand kan uitspelen en met zijn rug naar de goal de bal kan vragen. Als je zo iemand op het middenveld hebt, is het wel goud waard.'

Kan Kudus als Ziyech bij Ajax spelen?

Perez, die erg gecharmeerd is van Kudus, ziet hem juist niet als 'tien'. 'Ik denk dat hij niet goed genoeg is in het druk zetten voor zo'n positie. Ik denk dat hij meer aan de rechterkant moet spelen', aldus Perez, die aangeeft dat Kudus beter is geworden in het druk zetten, maar dat een speler als Davy Klaassen daar nog wel een stuk beter in is. 'Het gaat om het koppie. Hij is te onvoorspelbaar, daarom zeg ik ook de rechterkant. Zoals Ziyech, die stond ook niet helemaal in het midden. Aan de zijkant heb je niet zo'n verantwoordelijkheid voor druk zetten en dat soort dingen. Maar dat het een weergaloos talent is...', besluit Perez.

Verwacht jij dat Nederland 'gewoon' wint van Ecuador? Zet in en ontvang 1,72 keer je inzet terug bij een Nederlandse overwinning!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.