Perez laakt wisselbeleid Schreuder: 'Vond dat in zijn wissels ver te zoeken'

door Gino Haverkamp 26

Bron ESPN

Perez laakt wisselbeleid Schreuder: 'Vond dat in zijn wissels ver te zoeken'

door Gino Haverkamp 26

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez is erg kritisch op het wisselbeleid van Alfred Schreuder bij Ajax. De Deen stelt in het ESPN-programma Dit Was Het Weekend dat de ploeg baat heeft bij rust en houvast en Schreuder bewerkstelligt met zijn wissels precies het tegenovergestelde.

Ook Perez ziet dat Ajax niet in beste vorm verkeert, ondanks een 2-4 zege op FC Volendam. In de slotfase kregen de Amsterdammers het moeilijk en werden twee tegengoals geïncasseerd. Daar zijn de wissels van Schreuder mede debet aan, denkt de oud-Ajacied. 'Je hebt een team dat super onrustig is en een laag vertrouwen heeft. Dan zorg je er als trainer toch voor dat je rust inbouwt? Dat je duidelijkheid schept en houvast aan de spelers geeft. Ik vond dat in zijn wisselbeleid in deze wedstrijd ver te zoeken', klinkt het kritisch.

Hoewel Schreuder ten opzichte van de nederlaag tegen Napoli (1-6) vasthield aan dezelfde namen, speelde menig Ajacied wel op een andere positie. Dat kan volgens Perez wel, maar niet in grote getalen. De wissels deden er nog een schepje bovenop. 'Bij de wissels had je op een gegeven moment dat Brobbey en Klaassen erin kwamen. Bergwijn (die begon op het middenveld, red.) ging dan weer naar links.'

Perez: wissel één-op-één

Wat Perez betreft wordt er vooral één-op-één gewisseld. Kortom: een spits voor een spits en een rechtsachter voor een rechtsachter bijvoorbeeld. Schreuder wisselde echter vooral van posities. Niet alleen bij de eerste wisselronde. 'Bij de tweede wissels gebeurde hetzelfde. Berghuis ging naar linksbuiten, Álvarez ging naar achteren en Timber naar de rechtsbackpositie. Je hebt zo veel positiewisselingen en bij de derde wissels ook weer.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.