Perez en Kwakman geen fan van dansje Taylor: 'Dat kun je beter niet doen'

door Cristian de Jong 60

Bron ESPN

Perez en Kwakman geen fan van dansje Taylor: 'Dat kun je beter niet doen'

door Cristian de Jong 60

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kees Kwakman en Kenneth Perez zijn geen fan van de manier waarop Kenneth Taylor zijn goal tegen FC Den Bosch vierde. Ajax won woensdagavond gemakkelijk met 0-2 van de Brabanders en zodoende gaan de Amsterdammers een ronde verder in de TOTO KNVB Beker. De analisten bij ESPN zijn echter niet gediend van het gedrag van Taylor, die de zieke Edson Álvarez verving.

Taylor scoorde in de 52e minuut het tweede doelpunt van de Amsterdammers. De twintigjarige Ajacied liep vervolgens richting de fans van Den Bosch en vierde zijn goal met een dansje. 'Dat kun je dan beter niet doen', zegt Kwakman. 'Dat hij dat dansje wil doen is prima, maar het is dan niet handig om naar die Den Bosch-supporters te wijzen.' Taylor ontving dan ook een gele kaart wegens provocerend gedrag.

Ook Perez is niet te spreken over de actie van Taylor na zijn goal. 'Eerst reageer je spontaan als je gescoord hebt, dan gaat er van alles door je heen. En dan moeten we ook nog even dit doen met Conceição en wacht even, ik doe ook nog even dit. Het is zo gekunsteld', zegt de duidelijk teleurgestelde Perez. 'Het is geen vrijbrief voor supporters om bier te gooien, maar alsjeblieft zeg...'

'Taylor is een speler die onderweg wil zijn'

Ondanks de manier waarop Taylor zijn doelpunt vierde, is Perez wel te spreken over de ontwikkeling van de Ajacied. 'Het is een speler die onderweg wil zijn', weet Perez. 'Het is geen Klaassen, die daar een heel goed gevoel voor heeft. Hij moet ook van verder komen. Hij moest voor zijn gevoel meer in de controle spelen en misschien heeft hij nu wat meer vrijheid gekregen', aldus de analist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.