Taylor tot tweemaal toe in basiself door afwezigheid van zieke ploeggenoten

door Jesse ter Haar 4

Bron Voetbal International

Taylor tot tweemaal toe in basiself door afwezigheid van zieke ploeggenoten

door Jesse ter Haar 4

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Kenneth Taylor leeft mee met de Ajacieden die momenteel nog moeten herstellen van de griep. De middenvelder zelf had er recent ook nog onder te lijden, maar na zijn herstel moest hij meteen vol aan de bak. Door de vele afwezigen was er immers geen tijd om Taylor weer rustig te brengen.

'Ik was een week echt aan het hoesten en kreeg ook koorts', aldus de Ajacied, geciteerd door onder meer Voetbal International. 'Ik heb natuurlijk contact met de zieken en het is echt vervelend wat ze hebben. Voor de wedstrijd tegen NEC moesten we ons melden op de club en zei de trainer dat ik even moest komen. Ik zou tegen NEC eigenlijk op de bank beginnen en twintig minuten spelen.'

Alles liep echter anders toen Taylor lang niet de enige bleek te zijn die ziek was. De selectie werd uitgedund en daarmee ook de opties voor in de basiself. 'Toen werd Bergwijn ziek en zei ik al tegen de trainer dat ik kon spelen. Ook tegen FC Den Bosch zou ik ook op de bank zitten, maar toen werd Edson ziek. Dus we moesten ons weer melden op de club en zei de trainer weer dat ik even moest komen. Toen begon ik al te lachen.'

Hoewel Taylor dus meeleeft met de zieken, weet hij ook dat de spelers op ieder moment terug kunnen keren. Het is immers geen blessure aan een spier of gewricht waarmee een lange absentie soms een zekerheid is. 'Ik weet wat ik heb gehad, hoe ik me voelde en hoe dat herstelde. Dus ik hoop dat ze er donderdag bij kunnen zijn en dat ze zaterdag kunnen spelen', besluit de jongeling.

Taylor na de winterstop

Het talent, dat recent nog met het Nederlands elftal actief was op het WK, hield het zowel tegen NEC als tegen FC Den Bosch lang vol. In Nijmegen, toen Ajax met 1-1 gelijkspeelde, ging hij pas in de 79ste minuut naar de kant. Wel zat hij er toen zichtbaar fysiek doorheen. Tegen FC Den Bosch haalde Alfred Schreuder hem in de 69ste minuut naar de kant. Hij had het net toen al gevonden middels een droge schuiver met rechts.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.