'Oranje Vrouwen moeten spelen à la Ajax'

door Bart Veenstra 16

'Oranje Vrouwen moeten spelen à la Ajax'

door Bart Veenstra 16

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajax-voetbalster Anouk Hoogendijk vindt dat de Oranje Leeuwinnen meer als Ajax moeten spelen. Dinsdagmiddag werd de openingswedstrijd op het WK met 1-0 gewonnen van Nieuw-Zeeland, maar echt sprankelend was het spel nog niet.

'Het was geen beste wedstrijd', zegt Hoogendijk tegenover Telegraaf TV. 'Het was slordig en er werden best wat kansen weggegeven. Het moet een heel stuk beter, maar we hebben drie punten', aldus Hoogendijk, die Jill Roord als invalster in de blessuretijd de bevrijdende winnende treffer zag scoren. 'Ik denk dat zij later in het toernooi nog wel vanaf het begin gaat spelen.'

Wil Oranje echt een kanshebber worden op dit WK moet het een stuk beter, vindt Hoogendijk. Ze heeft ook wel een idee hoe. 'Ze moeten met iets meer pressie spelen, zoals we in Nederland gewend zijn. À la Ajax. Ze hebben natuurlijk een heel goede, snelle aanval. Die speelsters kunnen dat heel goed. Het is een prima team, maar er zijn meer goede teams', aldus de oud-Ajacied, die in Frankrijk en de Verenigde Staten de favorieten ziet.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties