'Onana ergste van allemaal qua tijdrekken'

door SJvanveen 29

'Onana ergste van allemaal qua tijdrekken'

door SJvanveen 29

Laatst geüpdatet

Ook Willem van Hanegem heeft zich gemengd in de discussie omtrent Björn Kuipers. De scheidsrechter gaf Django Warmerdam van FC Groningen zijn tweede gele kaart voor tijdrekken, waardoor Ajax de slotfase tegen tien man speelde. Uiteindelijk scoorden de Amsterdammers twee keer en wonnen ze het Eredivisie-affiche met 2-0.

Ajax speelde sterk, maar had moeite om het net te vinden. Uiteindelijk brak Lisandro Martínez de ban, kort nadat Warmerdam moest inrukken. Na de wedstrijd ging het voornamelijk over de tweede gele kaart van de ex-Ajacied en ook Van Hanegem vond het een gekke beslissing, zo laat hij weten in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Elke ploeg doet aan tijdrekken, doelman André Onana van Ajax is zo’n beetje de ergste van allemaal', haalt de Feyenoorder in zijn column de keeper van de thuisploeg aan.

De tweede gele kaart an sich vond Van Hanegem niet erg, wel de willekeur die op de Nederlandse velden te zien is. 'Treed daar als scheidsrechter dan elke week ­tegen op, en niet volkomen willekeurig. Voor mij was het wel duidelijk wat hier aan de hand was; de scheidsrechter wilde weer zijn eigen Bjorn Kuipers-showtje opvoeren. Ik zeg niet dat Ajax door die beslissing de wedstrijd heeft gewonnen, ze waren al veel beter, maar het heeft wel geholpen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.