Mulder hoopt dat de grote sterren van United in Ten Hag gaan geloven: 'Dat zou ik wel doen'

door Bas Velzel 8

Bron Ziggo Sport

Mulder hoopt dat de grote sterren van United in Ten Hag gaan geloven: 'Dat zou ik wel doen'

door Bas Velzel 8

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Youri Mulder hoopt dat de sterspelers van Manchester United gaan geloven in Erik ten Hag. De analist denkt namelijk dat er wel eens een moeizaam begin kan zijn in het nieuwe huwelijk, maar weet dat dat bij Ten Hag al twee keer eerder is gebeurd en goed kwam.

'Laat me beginnen dat het geweldig is dat we eindelijk weer een Nederlandse trainer krijgen bij zo'n grote club', vertelt Mulder bij Ziggo Sport. 'Dat is zijn eigen prestatie geweest. Hij begon bij de opleiding van FC Twente en werd toen assistent bij PSV. Daarna is hij op eigen benen gaan staan bij het tweede van Bayern München, Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Ajax. Het is een fantastische opbouw.'

Ajax en FC Utrecht

Mulder weet dat het een moeilijke operatie gaat worden om United weer op de rit te krijgen, maar denkt ook dat dit wel hét moment is om in te stappen. 'Veel slechter kan het namelijk niet. Hier en daar misschien wat aanpassingen in de selectie en dan ga je er mee aan het werk. Wat je namelijk wel bij Ten Hag ziet is dat spelers zich ontwikkelen. Dat is iets wat bij United de afgelopen jaren niet is gebeurd. En dat zit niet alleen in de individuele training, maar ook hoe hij een team leidt. Er wordt best stevig getraind. Maar hij kijkt wel wat iedereen nodig heeft. Zo maak je stapje je voor stapje een speler beter.'

'Maar of hij die tijd krijgt, is natuurlijk de grote vraag', gaat Mulder verder. 'Die tijd had hij bij FC Utrecht en Ajax ook nodig. Spelers klaagden na een half jaar bij beide clubs over Ten Hag. Dat moeizame begin zou bij Manchester United vast ook het geval zijn. En dan is de vraag of grote sterspelers zoals Cristiano Ronaldo in hem kunnen geloven. Dat zou ik wel doen als ik hun was.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.