Molenaar adviseert Berghuis goed na te denken: 'Supporters zijn volslagen krankzinnig'

door Thijs Zwagerman 59

Molenaar adviseert Berghuis goed na te denken: 'Supporters zijn volslagen krankzinnig'

door Thijs Zwagerman 59

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis zou er volgens Keje Molenaar en David Endt verstandig aan doen om niet naar Ajax te verkassen. Volgens het duo zullen de Feyenoord-supporters Berghuis een overstap naar de aartsrivaal moeilijk vergeven, iets dat tot vervelende situaties kan leiden.

In gesprek met Het Parool stelt Molenaar dat hij Berghuis zou afraden om naar Ajax te komen. ‘Supporters zijn nu volslagen krankzinnig geworden. Ik zou het nu niet in mijn hoofd halen, dat meen ik echt. Als ze met hoodies bij de directieleden van Feyenoord langsgaan als ze een voor hen onwelgevallig besluit dreigen te nemen over Feyenoord City, kom op man. Je weet gewoon niet hoe het uitpakt met die supporters van de harde kern. Ik hou mijn hart vast.’

Volgens Molenaar is een eventuele transfer van Berghuis naar Ajax niet te vergelijken met eerdere spelers die de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax maakte. Zelf speelde Molenaar ook voor zowel de Rotterdammers als de Amsterdammers, maar hij ziet weinig overeenkomsten met de situatie waarin Berghuis zich bevindt. ‘Hij is gewoon de beste van Feyenoord. De impact is nu vele malen groter. Sportief gezien wordt Ajax beter en Feyenoord beduidend zwakker, dat hakt erin. Berghuis moet heel goed nadenken, hoewel ik hem als Ajacied graag naar Amsterdam zie komen’, besluit Molenaar.

Endt: 'Hij past heel goed in het Ajaxspel'

Voormalig Ajax-teammanager David Endt is het met Molenaar eens en adviseert Berghuis om goed na te denken over een overstap, omdat hij verwacht dat de Feyenoord-fans hem dit op zijn zachtst gezegd niet in dank af zullen nemen. Toch zou Endt het aantrekken van Berghuis vanuit Ajax’ perspectief goed begrijpen. ‘Volgens mij heeft hij met jaloezie naar Ajax gekeken dit seizoen. Hij past ook heel goed in het Ajaxspel, dat moet leidend zijn. Het zou heel erg zijn als hij zich laat leiden door angst. Dat moeten we als samenleving ook niet pikken.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.