Maduro ziet 'hele opgave' tegen Vitesse: 'Blind kan dat, maar hij is er niet'

door Thijs Zwagerman 5

Bron ESPN

Maduro ziet 'hele opgave' tegen Vitesse: 'Blind kan dat, maar hij is er niet'

door Thijs Zwagerman 5

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Volgens Hedwiges Maduro wordt Ajax - Vitesse ook in tactisch opzicht een hele leuke wedstrijd. Beide ploegen gaan zondag uitmaken wie zich kroont tot winnaar van de TOTO KNVB Beker en daarbij kunnen de verschillende speelstijlen van Ajax en Vitesse voor het nodige vermaak gaan zorgen.

‘Ik vind het heel interessant’, opent Maduro bij Goedemorgen KNVB Beker. ‘De stijl van Ajax is natuurlijk om op te bouwen, maar Vitesse bouwt de hele as dicht. Eigenlijk moet Ajax er dus omheen spelen, of - zoals Blind heel goed kan - tussen de linies spelen. Blind is er niet, dus dat zal voor Ajax een hele opgave worden’, vertelt de analist.

Maduro verwacht een erg leuke editie van de bekerfinale en stelt dat Ajax vooral gebruik zal moeten maken van loopacties van diepgaande spelers om de Vitesse-defensie open te breken. Daarbij gebruikt Maduro het midweekse doelpunt van Brian Brobbey tegen AS Roma als voorbeeld. ‘Hij kan vandaag (zondag, red.) een rol gaan spelen.’

Denk jij dat Haller de eerste goal scoort en Ajax de beker wint van Vitesse? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.