Maduro blikt terug op heenwedstrijd: 'Niet erg om een keer tien minuten te verdedigen'

door NielsOpdam 15

Bron RTL7

Bron RTL7

Hedwiges Maduro vindt dat Ajax soms best eens mag verdedigen en mag loeren op de counter. Dat vertelt de oud-Ajacied woensdagavond op RTL7. Ajax verloor dinsdagavond met 0-1 van Benfica en werd daardoor uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League. Maduro blikt woensdagavond ook nog terug op de heenwedstrijd in Lissabon.

'Ik heb wel genoten van Ajax', begint Maduro over het duel met Benfica. 'Ajax speelde gewoon een goede wedstrijd. Alleen waren ze in de laatste fase niet beslissend genoeg. Ze hebben niet echt een grote kans gehad, dat je zou denken: die moet er écht in. Allemaal halve kopballetjes, wel goede aanvallen en verdedigen hebben ze goed gedaan, behalve in de standaardsituaties.'

De oud-middenvelder zag Edson Álvarez een vrije trap weggeven voorafgaand aan de tegengoal. 'Ik zie dit meer als een stukje lompheid van hem. Hij heeft een beetje die motoriek. Ten eerste speelde hij fantastisch, want ik vond hem heel goed in de balveroveringen. Alleen dit is niet slim. Je kunt hem beter gewoon voor je houden, want hij kan nergens naartoe. Hij staat bij de cornervlag, hij kan geen kant op.'

'Bij flankballen zit Onana heel vaak mis'

Bij de vrije trap zat doelman André Onana mis, zo zag ook Maduro. 'Dan komt Onana ook gewoon heel slecht uit hè. Timber moet meer afhouden, hij moet die jongen niet laten koppen. Als je zelf niet kunt koppen, moet je ervoor zorgen dat de tegenstander niet kan koppen. Onana heeft dit wel vaker gedaan. Ik vind het een goede keeper, maar bij flankballen - waarbij hij uit moet komen - zit hij heel vaak mis. Kijk maar terug bij Liverpool-uit of Benfica-uit in dat jaar dat ze heel ver kwamen.'

Tot slot blikt Maduro ook terug op de heenwedstrijd, toen Ajax op een gegeven moment met 1-2 voorstond. 'Dan moet je genoegen nemen met, zo van: We gaan eventjes wat inzakken en houden die 2-1 vast. Maar dat doet Ajax nooit, want ze zeggen: Wij zijn Ajax, we gaan voor de 3-1. Dat heeft ze uiteindelijk ook de kop gekost. Ajax speelt altijd aanvallend, wat er ook gebeurt, maar het is niet erg om eens een keer tien minuten te gaan verdedigen en te loeren op een counter. Niemand gaat praten over die tien minuten als je het hele seizoen aan het aanvallen bent. Dat vind ik iets wat Ajax eigenlijk een beetje moet veranderen.'