'Maakt Ajax zich zorgen om vertrek Antonucci?'

door BvdPloeg 20

'Maakt Ajax zich zorgen om vertrek Antonucci?'

door BvdPloeg 20

Laatst geüpdatet

Henk Spaan twijfelt of Ajax nog wel zoveel aanzien heeft als dat de jeugdopleiding denkt. De columnist van Het Parool zag Franco Antonucci vertrekken en vindt dat geen verrassing.

'Ik vraag me af of Ajax zich zorgen maakt over het vertrek van de B-junior Antonucci naar Monaco. Hij volgde het voorbeeld van een medespeler in België O17, Bongiovanni. Het betekent dat die jongens het er hoogstwaarschijnlijk over hebben gehad dat ze Monaco als opleidingsinstituut hoger aanslaan dan Ajax. Kijkend naar het eerste, dat vanavond in de Champions League tegen Manchester City speelt, is dat ook zo', schrijft Spaan.

'Germain, Mbappé, Bakayoko en Lemar komen uit de jeugd en nog wat van die toptalenten', somt hij op. 'Wenger liet in Monaco Petit, Weah en Henry debuteren. Na een orgie van Mendes-aankopen is Monaco weer helemaal terug bij opleiden. Ze kochten een ontwikkelingsmanager weg bij PSG. Denkt Ajax wel eens aan zo'n aanschaf? Ik zag het weekend twee fantastische Anderlechtdoelpunten van Youri Tielemans (19). Zou opleider Jean Kindermans misschien iets zijn?'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.