Lof voor belangrijke Klaassen: 'Weet altijd waar hij moet staan'

door BadembaBarrie 3

Bron ESPN

Lof voor belangrijke Klaassen: 'Weet altijd waar hij moet staan'

door BadembaBarrie 3

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen is sinds zijn terugkeer bij Ajax opnieuw van enorm belang voor de club. Hij scoorde negenmaal de openingstreffer voor de Amsterdammers, waarmee hij ze over een dood punt heen hielp. Kenneth Perez is bij Dit Was Het Weekend op ESPN vol lof over Mister 1-0.

'Als Ajax ben je overal betere ploeg, dus een tegenstander kan zich altijd instellen en speelt dan vaak heel defensief. Dan heb je toch iemand nodig die de 1-0 maakt', zo begint Perez zijn lofzang. 'Als iemand dan negen of tien keer de 1-0 maakt, dan ben je best belangrijk', aldus de analist die daarmee expres een understatement maakt.

Perez heeft met name bewondering voor de manier waarop Klaassen zijn gebreken compenseert. 'Hij is niet de meest sierlijke speler om naar te kijken, maar hij heeft zo’n goede functionele techniek dat hij altijd weet waar hij moet staan', spreekt de oud-Ajacied lovend. 'Hij is altijd in de buurt van waar de bal eventueel kan komen en duikt altijd fantastisch op in de zestien en dat is echt een heel groot goed.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.