Kwakman over restverdediging: 'Dat zie je eigenlijk nergens in de wereld'

door Cristian de Jong 106

Bron ESPN

Kwakman over restverdediging: 'Dat zie je eigenlijk nergens in de wereld'

door Cristian de Jong 106

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kees Kwakman is van mening dat er bij Ajax eigenlijk geen restverdediging is, zo vertelt hij in het programma Voetbalpraat van ESPN. Ajax speelde afgelopen woensdag gelijk tegen Vitesse en kreeg twee doelpunten tegen in de omschakeling.

'Het is zo'n wanorde hoe ze af en toe staan', begint Kwakman. 'Dat zie je eigenlijk nergens in de wereld.' Kwakman is niet te spreken op de manier waarop Ajax zich positioneert tijdens balbezit. 'Een centrale verdediger staat dan maar helemaal links bij de linksbuiten. En dat de andere centrale verdediger dan niet denkt: ik blijf wel even achter.'

Kwakman ziet vervolgens dat Ajax vaak goed wegkomt bij balverlies. 'Dat gebeurt dan vaak zestig meter van hun eigen goal, en dat herstellen ze vaak dan nog wel met de snelheid die ze hebben. Maar tegen Vitesse kwamen ze even van de koude kermis thuis met Million Manhoef die ook behoorlijk snel is.'

'Restverdediging niet meer zo goed'

Volgens Kwakman moet Ajax het wat simpeler aanpakken. 'Dan maar een keertje minder inschuiven als je Jurriën Timber of Devyne Rensch bent.' Kwakman ziet dat Ajax tegenwoordig vaak doelpunten incasseert. Zo werd er tegen sc Heerenveen voor het laatst de nul gehouden. 'Dan moet je misschien wat minder risico nemen, maar dat blijven ze maar doen. De restverdediging, om het zo maar even te noemen, is niet meer zo goed als dat het was.

Weet Ajax tegen FC Emmen eindelijk weer eens te winnen met een clean sheet? Zet in en verdien 2,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.