Kroes heeft 'droombaan' te pakken: 'Eindelijk krijgt hij zijn zin'

door Gino Haverkamp 32

Bron De Volkskrant

Kroes heeft 'droombaan' te pakken: 'Eindelijk krijgt hij zijn zin'

door Gino Haverkamp 32

Bron De Volkskrant

Laatst geüpdatet

Ajax heeft met Alex Kroes een goede algemeen directeur binnengehaald. Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles en zodoende een oud-collega van Kroes bij de club uit Deventer, heeft louter positieve woorden over. 'Eindelijk krijgt hij zijn zin. Dit is zijn droombaan', zegt hij tegen De Volkskrant.

Want ambitieus is Kroes wel, zo blijkt uit het artikel van het dagblad. Dat de Utrechter een baan bij Ajax als één van zijn doelen had, is geen geheim geweest. Momenteel is Kroes werkzaam bij AZ en daarvoor was hij grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles, waar hij dus samenwerkte met Van Dop. 'Capabel en ondernemend', zo noemt hij Kroes.

De bestuurder is volgens Van Dorp erg benaderbaar. 'Zijn deur stond altijd open, hij hield de benen op de grond en ik heb hem zelfs nooit op een leugentje om bestwil kunnen betrappen.' Ook heeft Kroes een goede visie. 'Alex heeft echt een visie. In mijn tijd bij Feyenoord maakte ik eens een vijfjarenplan. Voorzitter Jorien van den Herik wees me meteen de deur, met de mededeling dat drie jaar vooruitkijken in het voetbal wel ongeveer het maximale is.'

Aanstelling Kroes officieel nog niet definitief

Hoewel het praktisch een zekerheid is dat Kroes Edwin van der Sar gaat opvolgen als algemeen directeur van Ajax, is zijn overstap nog niet in kannen en kruiken. Kroes werkt nog bij AZ en heeft daar een concurrentiebeding. Hoe dat precies het moment van zijn overstap kan belemmeren moet nog onderzocht worden. Daarnaast moet Ajax hem nog voordragen bij de leden van de club, maar dat is een formaliteit.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.