Kraay leeft mee met zoon Maurice Steijn: 'Mijn vader werd ook met pek en veren eruit gegooid bij Ajax'

door Bart Veenstra 268

Bron ESPN

Kraay leeft mee met zoon Maurice Steijn: 'Mijn vader werd ook met pek en veren eruit gegooid bij Ajax'

door Bart Veenstra 268

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Hans Kraay jr. heeft het in een video van ESPN opgenomen voor voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn en diens zoon Sem Steijn. Laatstgenoemde speelt bij FC Twente en heeft volgens Kraay veel moeite gehad met de pijnlijke periode van zijn vader bij Ajax.

Steijn begon het seizoen als trainer van Ajax, maar vertrok eind oktober alweer bij de Amsterdamse club. Kraay heeft zo zijn mening over het avontuur van de Haagse trainer bij Ajax. 'Ik weet niet of hij geschikt is voor de top, ik weet ook niet of hij een toptrainer is, maar ik weet wel dat Steijn binnen de kortste keren Edson Álvarez, Mohammed Kudus en Dusan Tadić kwijt was', vertelt Kraay.

Kraay weet dat - als het aan Steijn had gelegen - Ajax in de afgelopen zomer andere spelers naar Amsterdam had gehaald. 'In een van zijn eerste besprekingen met de Raad van Commissarissen heeft Steijn een wensenlijstje ingeleverd met daarop de namen van Nicolás Tagliafico, Josip Šutalo, Jerdy Schouten en Noa Lang, zo heb ik gehoord. Nou, dan was Ajax voor de helft van het geld, zo'n 60 miljoen, zeker 31 keer beter af geweest...', aldus Kraay. Eerder vertelde Steijn zelf al over zijn slechte band met voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Medelijden met zoon Maurice Steijn

De zoon van de voormalig Ajax-trainer, Sem Steijn, maakte in de eerste seizoenshelft al tien doelpunten voor FC Twente. Toch was het een pijnlijk halfjaar voor 'de zoon van'. 'Ik vroeg hem: hoe kan het dat je zo stoïcijns door bent blijven gaan? Weet je wat hij zei? Ik kon me er niet van afzonderen. Ik ben zo boos op zo veel mensen bij Ajax. Ik heb zo veel verdriet... Ik heb wakker gelegen van mijn vader.'

'Dat vertel ik nu voor het eerst', gaat Kraay verder. 'Ik heb hetzelfde meegemaakt, hè. Mijn vader werd na het WK van 1974 ook met pek en veren eruit gegooid bij Ajax. Het is heel knap wat Sem Steijn heeft gepresteerd. Ik leef met hem mee.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.