Kraay jr. zou Timber op Messi zetten: 'Maar het is uit 1812'

door Jesse ter Haar 13

Bron ESPN

Kraay jr. zou Timber op Messi zetten: 'Maar het is uit 1812'

door Jesse ter Haar 13

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Hans Kraay jr. ziet in Jurriën Timber een geschikte speler om Lionel Messi onschadelijk te maken tijdens Nederland - Argentinië. In de uitzending van WK-Praat op ESPN komt het gevaar van de superster aan de orde en daarin kan Timber de oplossing vormen.

'Wat ik ga zeggen, is heel ouderwets, maar ik zou iets hoger op het veld staan. Dan is Messi in theorie wat verder van je doel. Als Messi zich laat vallen op eigen helft, dan gaat hij maar doen wat hij wil, maar als hij over de helft heen komt, dan zou ik Timber eraan durven op te offeren', oppert de analist. 'Dan hebben we Aké en Van Dijk nog in het centrum. Je bent ermee gezegend als je Timber op de Nederlandse helft overal achter je aan hebt. Maar het is uit 1812', doelt hij op de frequentie waarmee het man-op-man verdedigen nog gebeurt in het voetbal.

Bram van Polen ziet in Timber eveneens een speler die zich op Messi kan richten, maar hij weet dat de Ajacied ook meer kan dan alleen iemand uitschakelen. 'Timber is in balbezit ook aardig. Maar als iemand het zou kunnen, dan is Timber het. Hij is echt goed. Messi doet in balbezit niets, dus dan is het echt lastig om in zijn buurt te blijven. Daar zit Messi continu op te loeren. Het zou raar zijn als Van Dijk indribbelt en Timber blijft staan.'

Vrijdag 8 december: Nederland - Argentinië

Het Nederlands elftal en Argentinië, waar ook oud-Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico onderdeel van zijn, nemen het op vrijdag 8 december tegen elkaar op. Op weg naar de kwartfinale wist Oranje af te rekenen met de Verenigde Staten, terwijl Argentinië met 2-1 wist te winnen van Australië. Messi, hét onderwerp van gesprek richting de WK-wedstrijd van vrijdag, scoorde tot op heden twee doelpunten op het eindtoernooi.

Verwacht jij dat Nederland binnen 90 minuten wint van Argentinië? Zet in en ontvang 3,60 keer je inzet terug als het elftal van Louis van Gaal wederom wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.