Komende maanden belangrijk voor toekomst Heitinga als hoofdtrainer: 'Dan komt er meer duidelijkheid'

door Timo Suur 46

Bron Algemeen Dagblad

Komende maanden belangrijk voor toekomst Heitinga als hoofdtrainer: 'Dan komt er meer duidelijkheid'

door Timo Suur 46

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Johan Inan en Sjoerd Mossou zijn er nog niet zeker van of Ajax John Heitinga moet aanstellen als trainer voor de lange termijn, zo laten ze blijken in de AD Voetbalpodcast. Heitinga werd aangesteld als vervanger van de ontslagen Alfred Schreuder. Hij won zijn eerste zeven duels in de Eredivisie en tussendoor werd er gewonnen van FC Den Bosch (0-2) en FC Twente (0-1) in het bekertoernooi, maar Ajax ligt wel uit de Europa League. Union Berlin bleek over twee wedstrijden te sterk.

'Ik vind het te vroeg om te zeggen of Heitinga de juiste man is voor volgend seizoen', zo begint Inan. 'Zijn eerste anderhalve maand als hoofdtrainer van Ajax valt me wel alles mee.' Heitinga wisselt, in tegenstelling tot Schreuder, weinig in zijn basisopstelling. 'Hij heeft veel duidelijkheid gecreëerd en dat werpt zijn vruchten af.' De journalist vraagt zich wel af wat er gaat gebeuren zodra het tegen gaat zitten voor de Amsterdammers. 'Hoe gaat hij bijvoorbeeld om met tegenslagen? Hoe gaat hij de kleedkamer managen als ze de Klassieker verliezen?'

Mossou sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. 'Je kunt nog geen conclusie trekken over de toekomst van Heitinga', zo zegt hij. 'Ze hebben alleen nog FC Twente gehad als echte test.' De komende maanden wordt er meer duidelijk over de toekomst van Heitinga als hoofdtrainer bij Ajax. 'Dan zal moeten blijken of hij echt de juiste man is voor die positie.' Inan denkt dat het kampioenschap veel gaat bepalen voor de toekomst van Heitinga. 'Als ze kampioen worden zal niemand intern bij Ajax denken dat de trainer vervangen moet worden.'

'Ajax was in het eerste halfuur weer een beetje ouderwets'

Inan zag in het eerste halfuur tegen sc Heerenveen (2-4) weer een beetje het oude Ajax terug. 'Er waren veel combinaties, heel flitsend en veel positiewisselingen. Ze hadden de druk er goed op', zo zegt hij. 'Dit was het Ajax van de vorige seizoenen.' Zondag 19 maart komt Feyenoord op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Het verschil is op dit moment drie punten in het voordeel van de Rotterdammers en zodoende kan Ajax het gat dichten naar de koploper. De aftrap vindt om 14.30 uur plaats in Amsterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.