'Knap hoe Schreuder overeind blijft, als mens van vlees en bloed, met gevoelens en een gezin'

door Cristian de Jong 132

Bron De Volkskrant

'Knap hoe Schreuder overeind blijft, als mens van vlees en bloed, met gevoelens en een gezin'

door Cristian de Jong 132

Bron De Volkskrant

Laatst geüpdatet

Willem Vissers neemt het op voor Ajax-trainer Alfred Schreuder. Vissers vindt het knap hoe rustig de oefenmeester blijft onder de huidige omstandigheden. Ajax won zondag voor de zesde keer op rij niet en dat zorgt voor nog grotere druk in Amsterdam.

'Het is knap hoe Schreuder overeind blijft, gewoon als mens van vlees en bloed, met gevoelens en een gezin', begint Vissers zijn column in de Volkskrant. 'Ogenschijnlijk trekt hij zich zelden iets aan van de kritiek, die zo fel is dat het niet mooi meer is. Kritiek op zijn elftal, op zijn opstelling, op zijn keuzes, op de uitslagen, op zijn uiterlijk zelfs. Zinnige kritiek en totale idioterie, gemengd tot een cocktail van afstotende ongein en serieus te nemen grieven.'

'Schreuder doet het ook gewoon slecht'

Vissers draait niet om de slechte prestaties van Schreuder heen. Ook hij weet dat Ajax ondermaats presteert. 'Schreuder doet het ook gewoon slecht, al is er ook te weinig begrip voor de leegloop van de selectie na het vertrek van Erik ten Hag.' Vissers ziet dat de Amsterdammers middenin een overgang zitten. 'Ajax zit in de overgang van oud succes naar toekomstig succes. Daartussen zit vaak een periode van geen succes.'

Dat Ajax momenteel vijfde staat, is teleurstellend, weet Vissers. Toch heeft de journalist respect voor de oefenmeester. 'Schreuder gaat gewoon door, onverstoorbaar. Hij heeft geen andere keuze. Zijn werk proberen zo goed als mogelijk uit te voeren', aldus Vissers.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.