Driessen: 'Laatste uur van trainer heeft geslagen als spelers vertrouwen in hem opzeggen'

door Bart Veenstra 66

Bron De Telegraaf

Driessen: 'Laatste uur van trainer heeft geslagen als spelers vertrouwen in hem opzeggen'

door Bart Veenstra 66

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen ziet dat de vulkaan bij Ajax op uitbarsten staat nadat de selectie van de Amsterdamse club heeft toegegeven de staf van Ajax 'slecht' te vinden. Mental coach Joost Leenders stelde vrijdag in de kleedkamer van Ajax de vraag wie de staf slecht vond, waarna vrijwel de gehele selectie haar hand omhoog hield.

Driessen verwijst in zijn column in De Telegraaf naar een belangrijke voetbalwet. 'Het laatste uur van een trainer heeft geslagen als een spelersgroep het vertrouwen in hem opzegt', aldus de columnist, die het 'ongelofelijk' noemt dat mental coach Leenders vlak voor De Klassieker zo'n vraag stelde in de kleedkamer. Wel denkt Driessen dat het met de beste bedoelingen is gegaan.

'Schreuder wil de werkrelatie tussen staf en spelers optimaliseren en waar nodig aanpassen', aldus Driessen, die weet dat de trainer zich op verzoek van de spelersgroep ook nadrukkelijker manifesteert tijdens de trainingen. 'Zaterdag zei de trainer van Ajax in een interview in Telesport dat hij een misrekening had gemaakt door te veronderstellen dat de ervaren jongens bij Ajax zelf met oplossingen zouden komen als het even niet zou lopen.'

'Bij Ajax lekt altijd wel iets uit'

Driessen vindt het juist goed als een trainer zich kwetsbaar op durft te stellen, alleen wanneer het om Ajax gaat, kun je je afvragen of dat wel zo verstandig is. Bij Ajax zitten veel bv-tjes en dus lekt er altijd wel iets uit, zo zegt Driessen. 'Niemand moet denken - zeker Schreuder niet - dat de veiligheid van de kleedkamer bij Ajax is gewaarborgd. Hoe naïef dat is, blijkt uit het feit dat het polsen door Leenders anderhalve dag later op straat lag. Nota bene de dag van Feyenoord-Ajax. Niet alleen het polsen lekte uit, maar ook dat nagenoeg alle Ajacieden hun hand opstaken en dus ontevreden zijn met de staf bij het eerste elftal.'

Of de selectie doelt op Schreuder of niet, volgens Driessen is de positie van de trainer verder aangetast. 'Deze beginnersfout, deze foute inschatting is typerend voor het disfunctioneren van alles en iedereen bij en rond het eerste elftal van Ajax dit seizoen', schrijft de journalist van De Telegraaf. 'Het noopt de clubleiding tot gedegen onderzoek en wellicht tot een anonieme stemming in hoeverre de selectie nog vertrouwen heeft in Schreuder als trainer-coach', aldus Driessen, die aangeeft dat beleidsbepalers Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zich tot nu toe zwak hebben laten gelden. 'Zelfs zij kennen het parool dat de positie van een trainer niet langer houdbaar is als het vertrouwen bij de spelers ontbreekt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.