Kieft zag Ajax worstelen met hoge druk Dortmund: 'Dat wordt alleen maar meer'

door BadembaBarrie 56

Bron Veronica

Kieft zag Ajax worstelen met hoge druk Dortmund: 'Dat wordt alleen maar meer'

door BadembaBarrie 56

Bron Veronica

Laatst geüpdatet

Wim Kieft is niet helemaal optimistisch gestemd na afloop van Borussia Dortmund - Ajax. De oud-spits zag dat de Amsterdammers het zeker tegen elf man van de Duitsers lastig hadden om onder de druk uit te voetballen. Daarom is hij benieuwd hoe ze zich staande houden naarmate dat vaker gaat gebeuren tegen de grote tegenstanders in de Champions League, zo vertelt hij in de Europa League-uitzending van Veronica.

'Ik vond dat ze niet zo goed speelden in de eerste helft, omdat die weerstand heel anders was dan in die thuiswedstrijd', aldus Kieft, die zag dat Dortmund er veel korter op zat bij Ajax. 'Dan heb je vaak ook minder tijd om te handelen, maar naarmate je verder komt in zo'n toernooi, wordt dat alleen maar meer. Dus dat viel wel een beetje tegen van de kant van Ajax.'

Toen Ajax met een man meer op het veld kwam te staan, begon het beter te lopen, merkte Kieft, die daarbij één uitblinker zag. 'Antony was natuurlijk geweldig', is de oud-Ajacied lovend. 'Ajax had vrij goede veldbezetting, dus ze speelden de bal goed heen en weer. Dortmund stond met een man minder en wilden ook nog op de tegenaanval spelen, dus die werden daar fysiek een beetje door gesloopt.'

'Na een half uur wordt dat wel minder'

Mede-analist René van der Gijp zag hetzelfde, maar maakt zich er minder zorgen over. 'Dortmund is zó weggespeeld in Amsterdam dat die dachten dit gaat ons écht niet nogmaals gebeuren. Dus die begonnen heel scherp en dan krijg je een wat rommelige wedstrijd. Dat Ajax daar niet zo heel makkelijk onderuit kan spelen, vind ik niet zo heel gek', aldus de oud-profvoetballer.

Van der Gijp zag dat het in de openingsfase telkens erg druk was rondom de bal en heeft zijn twijfels bij de duurzaamheid van die tactiek van Dortmund. 'Ik dacht dat Dortmund dat een half uur vol zou houden en dan wordt dat wel minder.' Van der Gijp denkt dan ook dat Ajax naar verloop van tijd sowieso meer in de wedstrijd was gegroeid. 'Dan zakt die druk wel weg en dan gaan ze wel wat meer aan voetballen toekomen.

Denk jij dat Ajax de Champions League wint? Zet dan in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties