Kale en Kokkie vrezen voor Tadić: 'Waar ga je hem op een bepaald moment neerzetten?'

door Justin Fokkens 76

Bron AT5

Kale en Kokkie vrezen voor Tadić: 'Waar ga je hem op een bepaald moment neerzetten?'

door Justin Fokkens 76

Bron AT5

Laatst geüpdatet

Kale en Kokkie zagen Ajax tegen Fortuna Sittard een slechte eerste helft spelen, zo vertellen zij in gesprek met AT5. Daarnaast zetten de mannen hun vraagtekens bij de door trainer Alfred Schreuder gekozen basisopstelling.

'De eerste helft maakte ik me wel zorgen. We hebben het over de poppetjes op de juiste plaats gehad, en dit was de uitgelezen week geweest om geen discussie te hebben. Bassey en Álvarez waren geschorst. Dus je had zo Blind naast Timber kunnen opstellen en op het middenveld had je Klaassen of Kudus erbij kunnen zetten', aldus Kokkie.

Bovendien vreest Kokkie voor de positie van de aanvoerder van de Amsterdammers. 'Tadić is niet je beste linksbuiten, want dat is Bergwijn. Die strijd gaat hij niet meer winnen. In de tweede helft deed Brobbey het ook beter dan Tadić. Nu wordt hij op nummer tien gezet. Die strijd gaat hij ook niet winnen van Kudus of Klaassen. Hij is natuurlijk ook heel belangrijk in de kleedkamer, maar waar ga je Tadić op een bepaald moment neerzetten?'

Gekozen basisopsteling

Tot slot laat Kokkie weten de door Schreuder gemaakte formatie niet te begrijpen. 'Waarom moet je tegen Fortuna Sittard met vier verdedigers en een verdedigende middenvelder gaan staan? Dit is juist een wedstrijd om met een aanvallender middenveld te spelen. En waarom moest Blind ineens naar het middenveld? Het was een meer logische keuze geweest om Blind in plaats van Schuurs naast Timber te starten', zo besluit hij.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties