Jansen ziet pijnpunt voor Ajax: 'Daar waren ze niet tegen bestand'

door Timo Suur 25

Bron Voetbal International

Jansen ziet pijnpunt voor Ajax: 'Daar waren ze niet tegen bestand'

door Timo Suur 25

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Freek Jansen is van mening dat Ajax over twee duels terecht heeft verloren van Union Berlin, zo zegt hij in de nabeschouwing van Voetbal International. De Amsterdammers verloren in de returnwedstrijd met 3-1 van Union Berlin en liggen zodoende uit de Europa League. De focus kan voor Ajax nu volledig op de landstitel en het bekertoernooi.

De journalist vindt dat Ajax over twee wedstrijden niet genoeg heeft laten zien. In de heenwedstrijd konden ze niks laten zien in de Johan Cruijff ArenA. Ze kwamen zelfs tot geen enkel schot op doel. 'Over twee duels hebben ze denk ik verdiend verloren van Union Berlin.' De Duitsers spelen graag op de counter en dit doen ze het hele seizoen al, ook tegen Ajax hadden ze heel weinig de bal, maar toch waren ze gevaarlijk. 'Ze kunnen heel effectief voetballen en dat hebben ze laten zien.'

Union Berlin is het hele seizoen al heel gevaarlijk uit standaardsituaties. Hier is Ajax van tevoren ook voor gewaarschuwd en trainer John Heitinga heeft al vaker benoemd dat ze er alles aan moesten doen om deze momenten te voorkomen. Echter profiteerden de Duitsers twee keer uit een hoekschop in de returnwedstrijd. 'Ze zijn zo gevaarlijk in standaardsituaties. Dat merk je ook in het stadion. Het wordt bijna net zo hard gevierd als een penalty. De eerste hoekschop komt de penalty uit en de derde hoekschop een doelpunt. Dat is echt een wapen van Union Berlin. Daar was Ajax niet tegen bestand.'

Europese teleurstelling voor Ajax

Jansen zag een hoop frustratie bij de spelers van Ajax. Er zit nog steeds irritatie in de club over wat er allemaal is gebeurd dit seizoen. 'Al deze frustraties komen eruit op het moment dat je als spelers het gevoel hebt dat je beter bent dan de tegenstander. Je moet gewoon een grote verliezer zijn.' Uiteindelijk is dit Europese seizoen uitgelopen op een zware teleurstelling voor Ajax. 'Het past goed in het seizoen van de Amsterdammers', zo zegt de journalist.

Het doel van Ajax is om aan te haken bij de Europese top, maar dat kan voorlopig even de koelkast in. Er zijn afgelopen zomer veel spelers verkocht en er moet een nieuw team gebouwd worden. Een paar weken geleden stonden ze nog vijfde in de competitie. 'Ze hebben hun handen vol aan goede resultaten in Nederland. Dan moet je ook realistisch zijn dat Ajax op dit moment niets te zoeken heeft in Europa', zo eindigt Jansen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.