Jansen vindt Bassey te duur gekocht: 'Vijf à tien miljoen euro was gezien zijn kwaliteiten logischer geweest'

door Thijs Zwagerman 230

Bron Voetbal International

Jansen vindt Bassey te duur gekocht: 'Vijf à tien miljoen euro was gezien zijn kwaliteiten logischer geweest'

door Thijs Zwagerman 230

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International, vindt dat Ajax te veel geld heeft betaald voor Calvin Bassey. De centrumverdediger werd deze zomer door Ajax voor 23 miljoen euro overgenomen van Rangers FC en die transfersom kan middels bonussen nog oplopen tot 26 miljoen euro.

In de Pak Schaal Podcast uit Jansen felle kritiek op de zomerse transferperiode die Ajax achter de rug heeft. ‘Onderaan de streep was het een slechte transferperiode. Ajax heeft voor ruim honderd miljoen geïnvesteerd, maar tegen Napoli stonden er slechts twee aankopen in de basis.’ Eén van die twee aankopen was Bassey, maar hij is volgens Jansen te duur gekocht door Ajax.

‘Bij Bassey kun je nu al concluderen dat Ajax met 23 miljoen de absolute hoofdprijs voor hem heeft betaald. Het was gezien zijn huidige kwaliteiten logischer geweest om vijf à tien miljoen euro voor hem te betalen. Op voetballend gebied moet hij nog hele grote stappen maken. Misschien gaat dat ook nog wel gebeuren’, stelt Jansen enigszins hoopvol.

'Blind en Tadić zijn niet meer zo goed als twee of drie jaar geleden'

Daarnaast kijkt de Ajax-watcher kritisch naar de rol van routiniers Daley Blind en Dusan Tadić binnen het huidige elftal. Volgens Jansen is het tijd dat andere spelers opstaan nu de ervaren krachten minder goed spelen. ‘Blind en Tadić zijn niet meer zo goed als twee of drie jaar geleden. Is dat gek? Totaal niet. Zeker gezien hun leeftijd hebben zij waarschijnlijk hun beste periode gehad. Dan vind ik dat zij nog steeds vaak genoeg moeten leveren op het veld, maar zij moeten niet meer de pilaren zijn waar een elftal op bouwt. Misschien nog wel met hun ervaring en in de coaching, maar zij zullen niet meer de beste twee spelers op het veld zijn. Als je dat nu nog verwacht, dan leg je te veel druk op hun bordje.’

Check hier de beste wedtips voor de Europa- en Conference League-wedstrijden van vanavond!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.