Jansen over aanstelling Heitinga: 'Nooit te vroeg om de kans te grijpen'

door NielsOpdam 19

Bron de Volkskrant

Jansen over aanstelling Heitinga: 'Nooit te vroeg om de kans te grijpen'

door NielsOpdam 19

Bron de Volkskrant

Laatst geüpdatet

Rob Jansen vindt het niet te vroeg voor John Heitinga om het seizoen af te maken als interim-trainer bij Ajax 1. Dat vertelt de zaakwaarnemer van de oefenmeester in gesprek met de Volkskrant. Donderdag werd bekend dat Heitinga minimaal tot het einde van dit seizoen trainer is van het eerste elftal. Hij wordt daarbij geassisteerd door Dwight Lodeweges.

'Een typische vraag uit Nederland', reageert Jansen op de vraag of het nu te vroeg is voor Heitinga. 'Je kunt ook stellen: het is nooit te vroeg om de kans te grijpen als de gelegenheid zich voordoet. Niemand kan een loopbaan precies uitstippelen.' Volgens zijn zaakwaarnemer is Heitinga overtuigd van zichzelf. 'Hij heeft een sterke persoonlijkheid en denkt na over alles. En Dwight Lodeweges is een goede assistent die hem ook voor valkuilen kan behoeden.'

Willem Weijs, met wie Heitinga op de cursus UEFA Pro zat, vond het mooi om te zien hoe gedreven en vastberaden de Ajacied was om een betere trainer te worden. 'Hoewel ik dat niet per se baseer op de cursus, maar ook op onze gezamenlijke tijd bij de jeugdafdeling van Ajax. Ik vind het slim dat hij stapsgewijs zijn loopbaan opbouwt. Er is, zoals bij veel trainers overigens, een hoop ruimte voor ontwikkeling. Daarvan was hij zich bewust.'

Heitinga maakt seizoen af en blijft daarna sowieso in de staf

Heitinga krijgt nu het vertrouwen van de clubleiding bij Ajax. Na het huidige seizoen volgt er een evaluatie met de trainer. Het plan is dat de oud-verdediger sowieso in de technische staf blijft, eventueel met een nieuwe hoofdtrainer. Tot de zomerstop bestaat de trainersstaf uit Heitinga en zijn assistenten Lodeweges, Michael Reiziger en Richard Witschge.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.