Jansen kritisch: 'Onder hoogspanning haalde Bassey de vreemdste capriolen uit'

door Cristian de Jong 33

Bron Voetbal International

Jansen kritisch: 'Onder hoogspanning haalde Bassey de vreemdste capriolen uit'

door Cristian de Jong 33

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Freek Jansen zag Calvin Bassey geen goede wedstrijd spelen tegen Feyenoord. De Engelse Nigeriaan oogde vooral zeer kwetsbaar in balbezit, schrijft Jansen in zijn column in Voetbal International. Daarnaast behoorden ook Jorge Sánchez en Owen Wijndal niet tot de uitblinkers, zo klinkt het.

'Feyenoord wist bij wie wat te halen viel bij het druk zetten, zoals inmiddels elke tegenstander weet dat je Bassey vrij moet laten in de opbouw', weet Jansen, die niet onder de indruk was van de verdediger. 'In de Klassieker lag Bassey onder een vergrootglas en oogde in balbezit als een bangig hertje die recht in de koplampen keek. Onder hoogspanning haalde de verdediger, voor 23 miljoen euro overgekomen van Rangers FC, de vreemdste capriolen uit.'

'Sánchez en Wijndal lieten als back opnieuw zien dat ze niet het gewenste niveau van Ajax hebben'

Niet alleen Bassey viel tegen in De Klassieker. Ook Sánchez en Wijndal blonken niet uit. 'Sánchez en Wijndal lieten als back opnieuw zien dat ze niet het gewenste niveau van Ajax hebben.' In de omschakeling waren de Amsterdammers wederom kwetsbaar, schrijft Jansen verder. 'Zoals het dit seizoen al zo vaak was. En dan geldt nog het euvel van de spelhervattingen. De winnende treffer van Lutsharel Geertruida kwam vlak voor tijd tot stand uit een hoekschop. Voor de zoveelste keer dit seizoen had Ajax het nakijken bij een spelhervatting.'

Alweer wint Ajax geen topwedstrijd, ook niet met Heitinga als hoofdtrainer. 'In de Eredivisie en TOTO KNVB-beker wint Ajax de wedstrijden waarbij de weerstand niet maximaal is, maar in de toppers, als de ploeg wel flink wordt uitgedaagd, stelt de regerend landskampioen keer op keer teleur', aldus Jansen, die het gat met koploper Feyenoord ziet oplopen tot zes punten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.