Tadić spreekt zich uit over favorietenrol: 'Dat is normaal als je Ajax bent'

door Cristian de Jong 24

Dusan Tadić snapt dat Ajax vaak als favoriet wordt aangewezen. Ook voor De Klassieker werd Ajax door veel mensen aangewezen als favoriet, maar kon deze rol echter niet bekronen met een overwinning. De aanvoerder van Ajax baalt van de nederlaag tegen Feyenoord, maar vertelt niet op te willen geven.

Tadić spreekt zich uit over deze favorietenrol. 'Het is normaal als je Ajax bent. Je bent vier keer op rij kampioen geworden en je hebt de meeste trofeeën in het Nederlandse voetbal', vertelt Tadić op de persconferentie na afloop van de verloren Klassieker. 'Als je dan thuis speelt, ben je natuurlijk favoriet. Het maakt niet uit wie onze tegenstander is.'

De titel lijkt nu ver weg, weet ook de aanvoerder van Ajax. 'Het zit nu niet in onze hoofden, want iemand anders zit in de driver's seat. Wij zitten graag zelf in die positie, maar dat zitten we niet', aldus de aanvaller, die weet dat de laatste wedstrijden gewonnen zullen moeten worden. 'Dan zullen we zien wat er gebeurt.'

'Als Kudus de 3-2 maakt, is het anders'

Tadić zag dat de Klassieker veel kanten op kon gaan. 'Wij hebben betere fases gehad dan zij, maar andersom ook. De eerste helft was dus voor ons. Maar in de tweede helft – en vooral in het eerste kwartier – waren zij beter.' Mohammed Kudus kreeg in de slotfase een grote mogelijkheid om zijn ploeg naar de overwinning te schieten, maar zag zijn poging op spectaculaire wijze gestopt worden. 'Als Kudus de 3-2 maakt, is het anders.'

Tijdens de aankomende interlandperiode kunnen de spelers van Ajax mentaal herstellen, vervolgt Tadić. 'Het is geen fijn gevoel, want je moet winnen van je grootste tegenstanders. We moeten nu weer rust krijgen in ons hoofd en als we terugkomen, zijn er nog acht wedstrijden te gaan. We moeten alles geven.'