Jansen: 'Bij Ajax geen houdbaarheidsdatum op Overmars en Ten Hag'

door Thijs Zwagerman 7

Bron Pak Schaal Podcast

Jansen: 'Bij Ajax geen houdbaarheidsdatum op Overmars en Ten Hag'

door Thijs Zwagerman 7

Bron Pak Schaal Podcast

Laatst geüpdatet

Freek Jansen en Wytse van der Goot denken dat Erik ten Hag en Marc Overmars Ajax niet snel zullen verlaten. Volgens Jansen en Van der Goot zal de uitdaging van de werkzaamheden van Ten Hag en Overmars bij Ajax altijd groot genoeg zijn om hun functie aantrekkelijk te houden.

Directeur voetbalzaken Overmars verlengde recentelijk zijn contract bij Ajax tot 2026. Van der Goot, voetbalcommentator bij Ziggo Sport en Veronica, denkt dat Overmars bij Ajax zijn droombaan heeft. ‘Het lijkt erop dat hij dit niet als een project ziet dat ooit voltooid kan worden’, stelt Van der Goot in de Pak Schaal Podcast. ‘Anders was dit misschien het moment geweest om een transfer te maken. Ajax is schathemelrijk en er staat nu voor de tweede keer in een paar jaar een fantastische selectie. Dan kan je zeggen: mijn werk hier is gedaan. Maar volgens mij ziet hij het als een open einde. Dit is zijn droombaan, dat kan niet anders.’

Ook voor Ten Hag, die wordt begeerd door meerdere Europese topclubs, ziet Van der Goot nog voldoende uitdaging bij Ajax. ‘Is het niet zo dat Ajax een steeds terugkerende uitdaging is? De selectie uit het successeizoen 2018/2019 is voor driekwart ververst en dat gaat met de huidige selectie waarschijnlijk ook weer moeten gebeuren. Je begint bij Ajax als trainer iedere twee à drie jaar opnieuw.’ Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International, is het eens met Van der Goot. ‘Ja, dat klopt. Bij Ajax zit er geen houdbaarheidsdatum op Overmars en Ten Hag, omdat de spelersgroep steeds weer nieuwe gezichten kent.’

Toekomst van Ten Hag

Waar Overmars dus zijn toekomst aan Ajax heeft verbonden, geldt dit nog niet voor Ten Hag. De succestrainer is al bijna vier jaar de trainer van Ajax en sprak recentelijk uit open te staan voor een contractverlenging. Momenteel ligt Ten Hag nog tot medio 2023 vast bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.