Ten Hag sluit nieuwe contractverlenging bij Ajax niet uit: 'Ik ben happy hier'

door Terrence Riepma 111

Bron Het Parool

Ten Hag sluit nieuwe contractverlenging bij Ajax niet uit: 'Ik ben happy hier'

door Terrence Riepma 111

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag sluit niet uit dat zijn huwelijk met Ajax nog langer kan duren. De oefenmeester wordt al langere tijd gelinkt met een vertrek naar een buitenlandse topclub, zoals Manchester United of FC Barcelona, maar Ten Hag is naar eigen zeggen gelukkig in Amsterdam en zet geen haast achter een mogelijk vertrek.

'Ik zie de krantenkoppen alweer voor me', grapt de trainer wanneer hem wordt gevraagd of hij zich al klaar voelt voor een volgende stap in zijn carrière. 'Maar ik ben happy hier. Ik heb twee keer mijn contract verlengd en ik sluit niet uit dat ik dat nog eens doe', vertelt de Tukker tegenover onder meer Het Parool.

Ten Hag vertelt dat hij in zijn vier jaar bij Ajax een betere trainer is geworden: 'Het zou slecht zijn als dat niet zo was. Ik denk dat ik een nog beter overzicht heb op het geheel. In het begeleiden en sturen van processen die zich in de club en in de selectie afspelen. Trainer zijn bij een club in de top 20 van Europa is vooral een goede manager zijn.'

Tan Hag 'niet op jacht' naar stap naar buitenland

De competenties om te slagen in het buitenland? Ten Hag denkt dat hij die wel heeft: 'Je hebt vooral aanpassingsvermogen nodig. Je moet je inleven in de voetbalcultuur en de sociale cultuur van het land om leiding te kunnen geven aan een voetbalorganisatie, zonder jezelf te verliezen. Ik ga de uitdaging graag aan, maar ik ben er niet naar op jacht.'

Desondanks benadrukt de 51-jarige uit Haaksbergen nogmaals dat hij zich op zijn plek voelt bij Ajax. Haast achter een stap naar het buitenland is er dan ook niet: 'Als de stap naar het buitenland er nooit komt, kun je niet beweren dat mijn trainerscarrière is mislukt', besluit Ten Hag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties