Ten Hag neemt Berghuis 'gewoon' mee naar Klassieker in volle Kuip

door Terrence Riepma 53

Bron De Telegraaf

Ten Hag neemt Berghuis 'gewoon' mee naar Klassieker in volle Kuip

door Terrence Riepma 53

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag zal Steven Berghuis 'gewoon' meenemen naar De Kuip wanneer daar op 19 december de Klassieker wordt gehouden. Door de pikante overstap van Feyenoord naar Ajax heeft Berghuis al flink wat bedreigingen gekregen van de Feyenoord-aanhang en waren er twijfels of hij wel voor een volle Kuip zou kunnen spelen.

Hoewel het nog niet zeker is of De Kuip ook daadwerkelijk vol zal zitten door de coronamaatregelen, neemt Ten Hag hoe dan ook alle twijfels weg rondom een mogelijke afwezigheid van Berghuis tijdens de Klassieker: 'Het is geen dingetje waarover ik moet nadenken. Natuurlijk neem ik Steven mee', vertelt de oefenmeester in De Telegraaf.

Ten Hag is dan ook niet bang dat het zou kunnen escaleren als De Kuip wél vol komt te zitten op 19 december: 'Bang? Kom! Als de veiligheid niet kan worden gewaarborgd, moeten we helemaal niet gaan. We moeten ons als groep wel tegen de eventuele vijandigheid wapenen. Dat doen we ook, want daar zijn strategieën voor.'

Feyenoord - Ajax

Ajax neemt het 19 december op tegen Feyenoord. Het zal een belangrijk duel worden tussen de twee rivalen, gezien de Amsterdammers een flinke slag kunnen slaan in de titelstrijd. Het verschil is momenteel vier punten, al hebben de Rotterdammers een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst tegen Fortuna Sittard aanstaande zondag komt Feyenoord tot één punt achterstand.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties