Jacobs: 'El Azzouzi geen aanspeelpunt'

door BvdPloeg 16

Jacobs: 'El Azzouzi geen aanspeelpunt'

door BvdPloeg 16

Laatst geüpdatet

Rob Jacobs is nog geen fan van Zakaria El Azzouzi bij Sparta. De oud-trainer van de club zag dat de Ajax-huurling afgelopen zondag tegen uitgerekend Ajax onzichtbaar was.

'Ik vond Sparta een dik uur goed mee doen met Ajax. Ik begrijp ook dat je tegen zo'n ploeg bij een 1-1 tussenstand verder inzakt dan gewoonlijk. Dat het team niet stand hield, lag niet zozeer aan het verdedigende gedeelte. Het probleem lag voorin. De druk van Ajax werd steeds groter. Op dat moment heb je voorin spelers nodig die een bal vasthouden. Dat heb ik die nieuwe spits, Zakaria El Azzouzi, niet zien doen', legt Jacobs uit in het Algemeen Dagblad.

El Azzouzi, die van Joël Veltman en Johan Derksen ook al kritiek kreeg over zijn rol bij de rode kaart van Veltman, draaide met veel doelpunten wel een goede voorbereiding. 'Ik zie liever een type als Roland Bergkamp, dat is veel meer een teamspeler. Het is echt een aderlating dat die jongen lange tijd aan de kant staat. Een aanspeelpunt in de spits, dat heeft Sparta gewoon nodig. In de eredivisie kom je als kleinere club vaker onder druk te staan. Een fysiek sterke spits is een uitstekend middel om onder die druk uit te komen. Het lijkt me logisch dat Sparta op zoek gaat naar een vervanger voor Bergkamp. Eentje die over dezelfde kwaliteiten beschikt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.