Inan ziet 'vrees en nervositeit' bij Ajax: 'Angst van andere clubs overgenomen'

door Jesse ter Haar 40

Bron Algemeen Dagblad

Inan ziet 'vrees en nervositeit' bij Ajax: 'Angst van andere clubs overgenomen'

door Jesse ter Haar 40

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Johan Inan ziet dat Ajax dit seizoen als 'reuzenvrezer' opereert in Nederland. Waar de Amsterdammers er in de voorbije jaren juist stonden in de topwedstrijden, is dat tijdens het huidige seizoen compleet anders. Donderdagavond is er voor de club, wanneer het op bezoek gaat bij FC Twente, kans op eerherstel.

De club haalde dit seizoen slechts twee punten uit topwedstrijden en dat zegt volgens de journalist van het Algemeen Dagblad veel over de huidige staat van de ploeg. 'Daarin wordt het verval van Ajax ook gevangen: de club die de voorbije jaren zoveel angst inboezemde, voetbalt zelf ineens met vrees en nervositeit. Ajax heeft de angst van andere clubs overgenomen. Typerend was ook dat zowel FC Twente, als Feyenoord een week later, meer baalden van de remise.'

Donderdagavond volgt een nieuwe graadmeter voor Ajax. Het is weliswaar in het bekertoernooi, maar de tegenstander van die avond, FC Twente, doet mee in de top vijf van de Eredivisie. 'In de dit seizoen nog onneembaar gebleken Grolsch Veste moet Heitinga dan ook aantonen dat hij met een paar omzettingen een duurzame Ajax-formatie heeft gevonden waarmee de afgegleden kampioen weer niemand hoeft te vrezen', stelt Inan vast.

Bovendien ziet hij dat er in het bekertoernooi meer op het spel staat dan alleen eerherstel in topwedstrijden. Gezien de huidige situatie van Ajax kan geen enkele prijs als troostprijs worden beschouwd. 'Werd de competitie de voorbije jaren door Ten Hag vooral gebruikt om vorm en frisheid te onderhouden voor de belangrijker geachte eredivisie en Champions League, daar mag Ajax de dennenappel juist dit seizoen niet als troostprijs beschouwen. De felbegeerde, lucratieve plek in de koningsklasse is het voorbije half jaar immers op de tocht gezet.'

'Debuut in Conference League was nog nooit zo dichtbij'

'Een debuut in de Conference League was daardoor nog nooit zo dichtbij voor Ajax. Een jaar geleden verbond algemeen directeur Edwin van der Sar zijn lot er nog aan, door te stellen bij dergelijk verval zijn functie neer te zullen leggen', vervolgt Inan, die weet dat Ajax bij winst van de beker in ieder geval niet in die competitie hoeft uit te komen. Bekerwinst verzekert de winnende club namelijk van directe plaatsing voor de Europa League, het toernooi waarin Ajax over een week uitkomt tegen Union Berlin.

Verwacht jij dat Ajax ten koste van FC Twente de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt? Zet in en terug als Ajax doorgaat!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.