Inan ziet Bergwijn-transfer niet zitten: 'Zitten nog veel haken en ogen aan'

door Terrence Riepma 54

Bron AD Voetbalpodcast

Inan ziet Bergwijn-transfer niet zitten: 'Zitten nog veel haken en ogen aan'

door Terrence Riepma 54

Bron AD Voetbalpodcast

Laatst geüpdatet

Johan Inan weet dat Ajax lijntjes heeft uitgelegd naar Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Of er ook daadwerkelijk versterkingen komen in de winter is volgens hem nog maar de vraag. De Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad schat de kans namelijk klein in dat het tweetal kan uitgroeien tot basisspelers onder Erik ten Hag.

'Ze oriënteren zich en hebben wat lijntjes uitgegooid naar spelers die eventueel als tweede spits kunnen fungeren', aldus Inan in de AD Voetbalpodcast. Luuk de Jong zou in ieder geval niet zijn benaderd door Marc Overmars: 'Die is nog niet gepolst. Spelers als Bergwijn en Brobbey zijn dat wel.'

Bergwijn zou zelf ook weg willen bij Tottenham Hotspur met oog op het WK volgend jaar, waar hij basisspeler kan worden bij Oranje. 'Maar dan moet je je ook afvragen: gaat Bergwijn meer minuten maken als Dusan Tadić, Sébastien Haller en Antony fit zijn? Er zitten nog heel veel haken en ogen aan en ik moet nog maar zien of er iets gaat veranderen in de winterstop bij Ajax. Ik acht de kans klein dat je bij Ajax nu basisspeler wordt', zegt Inan.

Inan zou een transfer van Bergwijn dan ook niet begrijpen: 'In de zomer gaf Ten Hag aan dat Ajax een snelle speler nodig heeft die zowel op de flanken als in de spits kan spelen voor het geval Haller wegvalt. Die is gekomen in de persoon van Mohamed Daramy, maar hij blijkt nog niet aan te kunnen haken. Vervolgens gooien ze een lijntje uit naar Bergwijn, die een beetje hetzelfde profiel heeft.'

Brobbey als back-up van Haller

'Brobbey zou er beter in kunnen komen, ondanks dat ik denk: hij is een speler die je transfervrij heeft verlaten, waarom zou je die weer gaan ophalen?', gaat de Ajax-watcher verder. Het zou volgens Inan wel een begrijpelijke reden hebben om Brobbey terug te halen van RB Leipzig: 'Het verschil tussen Danilo en Haller is gewoon heel groot.' Brobbey zou bij een terugkeer fungeren als back-up spits achter Haller.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties